Prednosti orgazma za vaš organizam (video)

01/04/2020 in Shape&Health
Prednosti orgazma za vaš organizam (video)

Lepota i Zdravlje

Osim očigledne dobrobiti od orgazma, njegove nečujne posledice su od velikog uticaja na vaš um i telo.

O, da! Ispostavilo se da Orgazam na dan može biti koristan kao jabuka na dan. Od nižeg stresa, više hormona sreće i jačeg imunog sistema, dobrobiti orgazma idu do toga da osećate veću povezanost sa partnerom.

Pročitajte pre nego što se srušite, a onda testirajte sami dobrobiti orgazma. (Pre nego što uskočite u priču, evo pet stvari koje treba svi da znaju o seksu i vezama, prema terapeutima za odnose.)

Ojačaćete vaš imuni sistem

Zaboravite vitamin C: Seks je najbolja preventiva da izbegnete prehladu. Prethodna istraživanja su pokazala da je dobrobit orgazma podizanje imunog Sistema. Studije na koledžu su pokazale da studenti, koji su imali seks jednom ili dva puta nedeljno, su imali imunoglobin 30 puta veći od onih koji su apstinirali. Samo možda da izbegavate seks kada ste već prehlađeni… niko ne želi da mu kijate usred sobe i širite bacile okolo.

Vaš prag bola će biti veći

- Nemate orgazam svaki put tokom seksa, ali to je potpuno u redu. ( Svakako može li aplauz za ženu koja je odlučila da ima više orgazama sa svojim partnerom?) Ipak, postoji razlog da potražite zlato: Još jedna dobrobit orgazma je da će izazvati blokadu efekta bola, tako da nećete biti osetljivi na bol (kao kada slučajno udarite prst na nozi na putu za kupatilo) - kaže dr. Beverli Vipl, seks terapeut, istraživač, savetnik, i koautor dela The G Spot and Other Discoveries About Human Sexuality.

Međutim, postoji jedan izuzetak:

- Žene koje su na dijeti sa začinjenom hranom uvek imaju prednost blokade bola, jer kapsain koji se nalazi u ljutim paprikama sprečava ga da se pojavi – kaže Vipl za Shape.

Drugim rečima, odložite vruće stvari. (Ako želite da začinite u spavaćoj sobi, razmislite da koristite poze u seksu koje su najbolje za vaš zodijački znak)

Novi trend: Volite svoje telo – primenjujte svesni seks

Živećete duže

Studija sprovedena u Južnom Velsu koja je trajala tokom 10 godina ispitivala je odnose između brojeva orgazama i smrtnosti kod muškaraca srednjih godina. Tokom studije pitali su ih o njihovom fizičkom zdravlju u odnosu na broj orgazama.

U desetogodišnjem praćenju, primetili su da oni koji su imali više orgazama nedeljno imali 50 % manji rizik od smrtnosti od onih koji su imali manji broj orgazama. Studije koje su pratili su pokazale i pozitivnu povezanost između seksualnog odnosa i dužeg života žena. Stoga samo napred.

Pomoći će vam da regulišete ciklus

Izveštaji o planiranju porodice su pokazali da je nekoliko studija povezalo regularan seks - jednom ili dva puta u nedelji kada nema ciklusa, do regularnog perioda – sa oslobađanjem od grčeva tokom menstrualnog ciklusa u toku meseca. U prevodu: Budite zaposleni sada da biste mogli da gledate Netflix i odmorite kasnije.

Osećaćete se srećnije

Ništa ovde nije šokantno, samo je dobro imati naučna istraživanja kao podlogu: Ljudi koji imaju regularan seks sa orgazmom ili bez njega su srećniji, prema studijama u Journal of Psychosomatic Research. Istraživanja su obuhvatila 4000 žena u SAD i ispitivali su njihova raspoloženja, seksualnost i menstrualni ciklus. Pronašli su jaku vezu između seksualnih interesovanja i opšteg osećaja blagostanja. One koje sui male osećaj blagostanja su takođe imale i jače seksualne doživljaje i kvalitetniji život.

Seks kao lek za telo i dušu: Zašto treba voditi ljubav što češće

Možda ćete lakše zatrudneti

Za one koji se trude da zasnuju porodicu, planiranje tajminga je najvažnije pravilo: izveštavaj je Archives of Sexual Behavior, žene koje imaju orgazam tokom seksa, nakon što njihov partner zadrži više spreme tokom orgazma, imaju više šanse od onih koje nikada nisu postigli orgazam ili su svršile pre partnera. Istraživanja kažu da to ima veze sa oslobađenjem oksitocina koji čini dobrobit organizmu. I to nije sve: Dr. Vipl kaže da seks potpomaže zdravu trudnoću, i dokazano pomaže ženama da se nose sa porođajem.

Možete da oslabite

Studija koja je objavljena u the Journal of Sex & Marital Therapy pokazala je da su česti odnosi i seksualna aktivnost, bilo sa partnerom ili solo, povazani sa smanjenjem obima kuka i struka i kod muškaraca i kod žena. To takođe znači da seksualna zauzetost može pomoći u smanjenu rizika od ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca I dijabetes tipa 2.

Još zanimljivosti, pogledajte u videu:

 

 

Shape

Shape

Komentari (0)

Loading