Četiri koraka za lepa i negovana stopala

by | 13 avgusta, 2015

Neki od uzroka nastanka ispucalih peta mogu biti: nepravilna nega stopala,nedostatak vlage, nekvalitetna i neodgovarajuća obuća, nepravilna ishrana. Međutim, postoji mnogo toga što kod kuće možete da uradite za onaj deo tela koji vas „nosi“ tokom celog dana.

Satin_&_Smooth

Eksperti iz Scholl-a, koji brinu o našim stopalima već više od 100 godina, razvili su liniju proizvoda za kompletnu dnevnu negu kod kuće. Reč je o Velvet Smooth asortimanu, koji sadrži sve što vaša stopala postavljaju kao zadatak – zdravlje, higijenu i negu.Mi vam predstavljamo nekoliko jednostavnih koraka za mekana i prelepa stopala:

1. Uklanjanje ogrubele kože stopala
Zadebljala koža na tabanima u krajnjoj liniji može da dovede do pucanja i oštećenja, pa naša stopala mogu da postanu podložnija bakterijama. Zbog toga ogrubele slojeve treba redovno uklanjati, a u tome nam pomaže Scholl Velvet Smooth elektiična turpija sa dijamantskim kristalima. Dobra stvar kod ovog uređaja je što preskačete potapanje stopala u mlaku vodu i dvominutnim tretmanom uklanja sva zadebljanja i slojeve mrtve kože. Zahvaljujući glavi rolera obloženoj dijamantskim kristalima, nega stopala nikad nije bila efikasnija. Princip rada ne zahrteva korišćenje sečiva i poseduje zaštitni mehanizam koji automatski isključuje aparat ukoliko se primeni preveliki pritisak na kožu.

2. Čišćenje i opuštanje
Nakon što završite sa mehaničkim tretmanom, vašim stopalima možete priuštiti tretman opuštajućom kupkom u kome će vaša stopala uživati. Ona štiti i čisti tretirane pete i namenjna je za korišćenje nakon upotrebe elektronske turpije. Zahvaljujući okrepljujućim sastojcima – zelenom kavijaru, morskom serumu i vitaminu E, vaša stopala imaće tretman kao u kozmetičkom salonu.

Pudrijera blog Scholl Velvet Smooth Express Pedi 2

3. Hidratacija
Da biste upotpunili svoju dnevnu rutinu, pedikir završite sa Scholl Velvet Smooth intenzivnim serumom koji doprinosi održavanju balansa vlažnosti kože. Reč je o prvom serumu koji je osmišljen specilajno za stopala i sadrži hijaluronsku kiselinu, zeleni kavijar i Pentavitin. Bogato namažite vaša stopala i pustite da koža upije sve hranljive sastojke.

4. Dodatna nega
U zavisnosti od toga da li više vremena imate ujutru ili uveče, Scholl preporučuje dnevnu i noćnu kremu. Kada vaša stopala zahtevaju dodatnu negu, koristite hidratantnu dnevnu kremu koja se apsorbuje u roku od 60 sekunci i ne ostavlja tragove, pa temeljno hidrira stopala tokom celog dana. Za razliku od nje, intentivna noćna krema deluje dok spavate, a za bolje rezultate, nakon njenog nanošenja obucite pamučne čarape.
Kako bi vam stopala postala i ostala meka i lepa, nemojte preskakati vašu dnevnu rutinu. Uz Scholl Velvet Smooth liniju profesionalni pedikir je sada dostupan, brz i lak. Priuštite vašim stoplima dijamatski tretman kakv zaslužuju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.