Greške pri čišćenju kože lica i njihove posledice: Obratite pažnju!

by | 7 septembra, 2022
Greške pri čišćenju kože lica

Ove greške pri čišćenju kože lica bi trebalo da izbegavate, ukoliko želite lepo i negoavno lice.

Svakodnevno čišćenje – uklanjanje nečistoća, viška sebuma, pa čak i ostataka kreme za sunčanje (odnosno svega što se može nakupiti na koži tokom dana ili noći) – zapravo je proces koji definiše našu rutinu lepote. Pored toga, podsećamo da kompetentno čišćenje takođe priprema kožu za naknadnu negu. Ali mnogi od nas, nesvesno, prave istu grešku: mislimo da su pranje, čišćenje i uklanjanje šminke ista stvar. Evo o čemu se radi.

Greške pri čišćenju kože lica

Higijena ruku

Pre nego što dodirnete lice, važno je da operete ruke.Nedovoljno čišćenje kože lica

Ovo može da dovede do brojnih problema, a neki od njih su:

  • osip i začepljene pore, obilje bakterija i višak sebuma vidljiv golim okom;
  • nedovoljno hidratizovana koža (pravilno čišćenje omogućava bolje upijanje hidratantnih sredstava). Za ovo, inače, možemo se zahvaliti ne samo zagađenju, već i ostacima drugih proizvoda za negu koji se nakupljaju na koži i koje takođe treba isprati (naročito mogu biti zasnovani na štetnim silikonima )

Greške u čišćenju kože lica i korišćenje pilinga

Piling će pomoći u uklanjanju viška sebuma i uklanjanju mrtvih ćelija. Ali savet je da se piling ne radi više od dva puta nedeljno. Ako preterate, epidermis će postati tanji, a zaštitna svojstva će se smanjiti.

Previše ste uporni u čišćenju

Agresivne komponente mogu negativno uticati na kožnu barijeru – učiniti kožu previše osetljivom ili čak upaljenom i iritiranom. Ne koristite previše preparata za negu i budite nežni prilikom njihovog nanošenja

Greške pri čišćenju kože lica- umivanje vodom

Prilikom umivanja, koristite toplu vodu? Ovo je najčešća greška. Naime, topla voda „izvlači“ vlagu iz vaše kože, a mi već često ne obraćamo dovoljno pažnje na proces vlaženja. Pokušajte da operete lice mlakom ili pak hladnom vodom.

Umivanje ujutro: Da li je ovaj ritual zaista neophodan za negu kože?

Sredstva na bazi ulja

Da li koristite uljane proizvode za uklanjanje mejkapa? Oni su veoma efikasni, posebno u uklanjanju vodootporne šminke. Ali, prvo, koža mnogih žena je veoma osetljiva na ulja, a možda da to same uopšte ni ne znaju! Drugo, pošto su nezasićena ulja manje stabilna, mogu doprineti prevremenom starenju kože.

Ako ipak više volite proizvode na bazi ulja, koristite jojobu i kokos – ovo su najsigurnija ulja. Inače, ako vam se, naprotiv, uopšte ne dopadaju uljane teksture, opredelite se za micelarnu vodu.

Greške pri čišćenju kože lica- mat maramice

Nosite pakovanje mat maramica sa sobom u svakom trenutku. One ne samo da će eliminisati masni sjaj, već i neće dozvoliti da zagađenje vazduha izazove probleme poput osipa.

Zanemarujete značaj tonika

A on, zauzvrat, normalizuje pH ravnotežu nakon upotrebe sredstava za čišćenje sa agresivnim komponentama. Takođe čisti ono što možda niste uspeli da skinete ni nakon postupka čišćenja u dva koraka.

Sušenje lica peškirom

A na njemu, kao što znate, baš kao i na jastuku, živi mnogo različitih mikroba. Naravno, nemoguće je uvek obrisati lice čistim peškirom, ali ipak postoji briljantno jednostavno rešenje- papirni ubrusi!

Lepota i zdravljegpointstudio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.