„Hidratantni sendvič“ tehnika je nov način nege kože: Isprobajte ga i vi!

by | 13 septembra, 2022
Hidratantni sendvič tehnika

Hidratantni sendvič tehnika naziv je za najnoviju rutinu nege kože sve popularniju u svetu. A o čemu se zapravo radi, otkrivamo vam u nastavku.

Već smo navikli da na Instagramu i TikToku skoro svakodnevno nailazimo na nove trendove u nezi kože. A najnoviji se odnosi na proces slojevitog nanošenja preparata za negu kože. Evo o čemu se radi.

Šta je hidratantni sendvič tehnika nege kože?

Najverovatnije ovaj trend potekao je sa Reddita. Cilj je da, nanošenjem preparata za negu u slojevima, zadržimo vodu u koži i smanjimo transepidermalni gubitak vode. Stavljanjem lakših, vodenastijih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim nanošenjem gušćeg preparata, ta voda se duže zadržava, omogućavajući hidratizovaniju i lepšu kožu.Tehnika nanošenja preparata se razlikuje za svaki deo lica

Za usne se preporučuje da navlažite usta vodom iz slavine, nanesete jednostavnu hidratantnu kremu, a zatim nanesete gust balzam. Ovlaživanjem usta dajete hidratantnoj kremi veću mogućnost da prodre u kožu. A zatim koristite nešto zaista „okluzivno“ (ili sastojak koji smanjuje isparavanje vode), jer time dajete svojim ustima priliku da zacele i upiju svu tu vodu.

Neki ljudi imaju akne, u tom slučaju ćete želeti da budete oprezni sa bogatom kremom jer ona može da da pogorša stanje bubuljica. Ukoliko imate suvu kožu, vazelin bi mogao biti vaša nova noćna maska.

Nega kože celog tela u samo 7 koraka

Najveće pravilo za ovu tehniku nege kože jeste da se pobrinete da nanesete svoju hidratantnu kremu na kožu koja je navlažena uz pomoć pumpice sa raspršivačem ili vodom iz slavine. Ako imate suvu kožu, možete dodati ulje za lice, a zatim nešto što je više kao melem, ali to zavisi od vašeg tipa kože.

Praćenje rutine nege kože hidratantni sendvič poboljšaće vaše iskustvo nege kože. Radeći ovo, adržavate vlagu i omogućavate vašoj koži da bolje upije sve preparate. Naime, vlaženje lica pomaže pri prodiranju proizvoda.

gpointstudio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.