Kako da budete sveži i da mirišete i kad se ne istuširate

by | 6 marta, 2020
svezina devojka lepota

Spadate u grupu onih koji izuzetno vode računa o higijeni, ali vam se desi da se ne istuširate. Možda ste na putu, zaglavili ste  u autobusu, automobilu i već vas hvata panika. Ništa strašno, primenite neke od saveta koji su pred vama i sprečićete loše mirise, a osećaćete se sveže.

Svakome se desi da u nekom raskoraku sa vremenom provede dva, nekad tri dana da se nije istuširao. Koliko god vam se to činilo loše, naročito leti kada se više znojite, i smatrate da je nedopustivo, ipak postoje rešenja i za takve situacije. I kada se ne istuširate uvek sa sobom nosite kozmetiku, presvlaku i sredstva za higijenu, pa posegnite za njima.

Mirisno ulje za telo sprečiće neprijatne mirise

Ukoliko kod sebe u trenutku putovanja imate mirisno ulje za telo, uvek je bolje koristiti njega nego parfem. Miris ulja na vašoj koži duže će da traje, još ukoliko je to neki suptilan i prirodan miris, naročito voćni, trajaće ceo dan. Koža će biti meka i hidrirana što vam je tokom putovanja jako bitno.

ulje za telo lepota

Ako se ne istuširete koristite vlažne maramice

Vlažne maramice su dobra opcija koja će vam pomoći da se u određenoj meri osećate čisto, jer mogu eliminisati bakterije odgovorne za loše mirise. Međutim, vlažne maramice uglavnom sadrže alkohol koji može da isuši kožu, zato ih ne koristite previše često u toku dana. Dovoljno je da se dva puta dnevno izbrišete, kako biste skinuli prljavštinu sa sebe.

Koristite više dezodoransa kad se ne istuširate

Svež znoj je tečnost bez mirisa. Međutim kada bakterije prisutne na koži pazuha razlažu komponente znoja, kao što su lipidi i proteini, javlja se neprijatan miris. Vaš pazuh je idealna sredina za razvoj bakterija jer je koža vlažna, ima veću pH vrednost i dobija optimalnu količinu hranjivih sastojaka od znojnih i lojnih žlezda koje se tu nalaze. Upotreba dezodoransa pomaže vam da „ubijete“ miris znoja. Upotreba u većim količinama može povećati njegov efekat, kao i ubiti bakterije.

devojka dezodorans

Obavezno promenite donji veš

Zvuči suludo kada se daje ovakav savet, ali je svakako korisno da znate. U vašoj intimnoj regiji je dosta znoja i često je taj deo topao. Zato kada promenite veš, bez obzira da li ste se istuširali, smanjićete miris znoja.

Redovno menjajte čarape

Deo tela koji se najviše i najčešće znoji su stopala, koja zbog toga često imaju neprijatan miris. Redovno menjanje čarapa svešće loše mirise na minimalu, a još bolji neutralizator i ubica bakterija je običan dečji puder koji možete posuti u svoje cipele ili čarape.

zena carape

Izbegavajte hranu sa belim lukom i jakim začinima

Kada ste na putu i nemate gde da se istuširate izbegavajte jaku i začinjenu hranu. Mi smo ono što jedemo, a ako jedete beli luk samo ćete pojačati loše mirise svog tela, jer se preko pora i znoja luči u etar. U tim trenucima najbolje je da jedete voće, odlično bi bilo citruse i povrće.

Sve radite da vam koža ne bude suva, a opet ste u problemu: Evo kako negovati ruke tokom zime

Izbegavajte usku odeću u toplim danima

Uska odeća se lepi za telo, što ga dodatno zagreva. Naročito su kritične regije oko pazuha, intimna regija, struk, grudi. Telo se znoji i rezultat svega toga su opet neprijatni mirisi. Zbog toga oblačite široku odeću kako biste što duže ostali hladni.

Koristite suvi šampon

Suvi šampon će oživeti vašu kosu i prestaće da izgleda masno. Ovo će vašoj kosi pružiti svežiji izgled i miris, a takođe može povećati i njen volumen. Ono što treba da znate je da ne preterujete sa upotrebom suvog šampona, jer posle jedne upotrebe potrebno je kosu oprati šamponom i vodom. Birajte najpogodniji trenutak da to uradite, kad ste daleko a ipak dovoljno blizu toliko željenog tuša.

Negujte i hidrirajte kožu

Hidratacija vam može pomoći da osetite svežiji miris. Ukoliko nemate priliku da se istuširate bar pijte puno vode. Uz dosta vode koristite i dobre kreme za telo za hidriranje kože.

Ipak nadamo se da ove savete nećete morati da koristite. Tuš je ipak tuš.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.