Otkrijte tajnu koju krije BB krema

by | 6 februara, 2013

Intervju sa Sepideh Reshad, stručnjak za negu lica

Originalna formulacija za BB kremu nastala je 1967. godine u kozmetičkoj laboratoriji u Nemačkoj. Na početku, krema je uglavnom upotrebljavana za negu kože nakon kozmetičkih tretmana.Korejske medicinske sestre su BB kremu donele u Koreju gde su i otkriveni njeni pozitivni učinci na nepravilnoj koži. Tamo je sastav BB kreme dodatno razvijan, a sa poboljšanom efikasnošću postala je senzacija upravo zbog sposobnosti ujednačavanja tena. Vremenom je trend pronašao put natrag u Evropu.

Šta tačno znači “BB”?

“BB” označava “Blemish Balm”. “Blemish” je mrlja, nepravilnost, a “balm” označava melem, negu. Prvu BB kremu stvorio je krajem šezdesetih nemački kozmetičar kao proizvod za prekrivanje i negu upaljene, crvene kože nakon intenzivnog kozmetičkog tretmana, kao i za one sa problematičnom kožom. Prvi tonirani melem za negu postao je uspešan izvozni proizvod posebno u azijskim zemljama poput Južne Koreje i Japana. Poslednjih godina BB kreme pronašle su put natrag u Europu kao poseban deo kozmetičke nege i postale su posebno popularne kod „zavisnika od lepote“.

Da li je NIVEA BB krema pogodna za sve tipove kože?

NIVEA BB kreme su pogodne za sve tipove kože. Postoje dve nijanse ove kreme – svetla i srednje tamna nijansa – što omogućuje svakoj ženi da pronađe odgovarajući ton za svoju kožu.

Da li je BB krema dovoljno bogata za suvu kožu?

NIVEA BB kreme pružaju suvoj koži hidrataciju, štite je od spoljnih uticaja i prekrivaju mrlje i nepravilnosti na koži, kao i crvenilo. Kod veoma suve kože preporučuje se upotreba seruma ili lagane dnevne kreme za negu kao podloge. Činjenica da BB krema kombinuje hidratantnu negu, zaštitu od sunca i make-up čini je neverovatno praktičnom.

Da li krema za hidrataciju koja ravnomerno prekriva kožu utiče na disanje kože?

Kombinacija mikro-minerala i toniranih pigmenata omogućava BB kremi da deluje kao makeup. Pažljivo odmerena mešavina toniranih i netoniranih minerala poboljšava ravnomernost u nanošenju, kako bi manje nepravilnosti i crvene mrlje bili prekriveni. Pigmenti boje su toliko maleni i precizno raspoređeni da pore nisu zatvorene, a koža može slobodno disati.

Zašto je polihromatska tehnologija toliko posebna?

Polihromatska znači „višebojna“. Koristimo veoma sitne mikro-pigmente različitih nijansi smeđe, crne, žute i crvene. Njihova kombinacija daje koži lagani ton koji odgovara prirodnom tonu kože. Idealna je za sposobnost laganog i prirodnog prekrivanja koju ima BB proizvod.

Da li se BB krema uvek koristi za celo lice ili se može koristiti i za manje ciljane delove poput pigmentiranih mladeža?

BB krema se može koristiti i za tretiranje pojedinačnih nepravilnosti. U tom slučaju bi trebalo da je nanesete prstom ili finom četkicom. Međutim, BB kreme i proizvodi za prekrivanje poput korektora se razlikuju u dve bitne stavke. Prva je da sposobnost prekrivanja BB krema nije toliko velika, pa će vrlo tamna područja poput pigmentiranih mladeža zbog toga biti samo delimično prekrivena. Druga razlika je da se BB kreme lakše razmazuju – zbog toga je BB kremom teže postići jači efekt prekrivanja manjih područja.

Može li se BB krema naneti na vrat i dekolte?

BB krema se takođe može koristiti za vrat i dekolte. Međutim, BB kremu na tim područjima treba koristiti štedljivo jer poput make-upa može ostaviti mrlje na odeći.

Da li se BB krema prvenstveno koristi za mlađu kožu ili je pogodna i za zreliju kožu?

BB kremu mogu koristiti žene svih godina i svih tipova kože. Međutim, u zavisnosti od specifičnih potreba kože postoji mogućnost potrebe za dodatnim tretmanom. Za zrelu kožu se uvek preporučuje upotreba nege protiv bora.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.