Piling očnih kapaka je novi bjuti trend, ali da li je zdrav?

by | 8 avgusta, 2022
Piling očnih kapaka

Piling očnih kapaka postao je bjuti trend broj jedan, a nas je interesovalo da li je zaista potreban za zdravlje i lepotu očiju?

Otečeni kapci i svrab očiju je, u najmanju ruku, neprijatna pojava. Za čišćenje kože, uklanjanje bakterija i ostatka mejkapa, sigurno ste poželeli da uradite piling kože kapaka. Ali, naše oči su osetljive, a koža oko očiju tanja nego na ostatku lica. Stoga, neminovno se provlači jedno pitanje- da li je moguće sačuvati delikatnu kožu oko očiju uprkos pilinzima?

Šta je piling očnih kapaka?

Kako možemo da dubinski očistimo kapke, predeo oko očiju i koren trepavica? Jedini metod koji se nameće jeste piling, specijalizovano specijalizovan za predeo oko očiju. Ipak, iako se nazivaju pilinzima, zapravo su u pitanju neaprazivne formule dizajnirane za uklanjanje mrtvog sloja kože, bakterija i nečistoća s kapaka i trepavica. Cilj pilinga očiju jeste da se očisti koža i trepavice a da se u isto vreme ublaži iritacija.Ipak, prilokom korišćenja pilinga, budite pažljivi kada je izbor sastojaka u pitanju. Važno je da znate da li ste na nešt alergični i da li vam je koža osetljivija. Zato je važno posavetovati se s dermatologom pre odabira pilinga.

Da li je piling očnih kapaka bezbedan?

Eksperti savetuju oprez prilikom čišćenja predela oko očiju. Nežni piling može da bude efektivan kod uklanjanja mrtvih slojeva kože, iritacija i svraba. Ipak, budite oprezni, naročito ukoliko imate osetljiviju kožu.

Savetuje se da pažljivo pratite uputstva i da prestanete s pilingom čim uočite prvu negativnu reakciju. Koristite nežne preparate, bez dodatnog mirisa i aroma.

Kako sprečiti iritacije oka?

Svaki mejkap za oči potencijalno može da izazove upale ili iritaciju. Stoga se ljudima s osetljivijom kožom savetuje da dobro pročitaju sve sastojke koji se u mejkap proizvodima nalaze. Izbegavajte preparate sa parfemima, parabenima i drugim štetnim hemikalijama.  Savet je da koristite mejkap preparate na bazi minerala koji su hipoalergenski.

Isto tako, vodite računa o higijeni četkica, te ih redovno perite i dezinfikujte. Takođe, proveravajte rok upotrebe šminke.

Mejkap skidajte mineralnim losionima obavezno, odmah po dolasku kući. Takođe, budite temeljne prilikom uklanjanja mejkapa.

 

Lepota i zdravljenensuria/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.