Popravite greške: SOS!

by | 17 aprila, 2009

Kako da se spasete kada preterate s procesom ulepšavanja ili kad stvari krenu naopako? Šta ako ste cedili akne pa inficirali kožu, sami šišali šiške pa ih prekratili ili ako ste naneli previše kreme za samopotamnjivanje? Nema razloga za paniku! Svi smo, bar nekada, bili žrtve filozofije: „Ako je malo dobro, onda je mnogo još bolje“, a sve u nastojanju da izgledamo sjajno. Poslušajte naše savete kako da ispravite neke uobičajene greške.

 

bubuljiceUPS! CEDILI STE BUBULJICE!
Brzo rešenje; Čistom pamučnom blaznicom nanesite na aknu antibakterijsku mast ili losion, da biste smanjili crvenilo i sprečili pojavu infekcije. U slučaju da je pora i dalje delimično zapušena, izostavite upotrebu antibiotske kreme, jer će ona sprečiti potuno čišćenje pore. Umesto toga, istapkajte aknu blaznicom natopljenom hidrogenom (troprocentnim), koji će uništiti bakterije. Nakon toga, kratko držite kocku leda na tom mestu da biste sprečili pojavu otoka. Završite postupak nanošenjem nemasne, hidratantne kreme i podloge za šminku.Najbolji beauty savet: Ako ste i dalje odlučni u nameri da istisnete aknu, onda to uradite na pravilan način: kratko držite topli oblog na delu u kojem se nalazi akna da bi se pore otvorile i tako olakšalo istiskivanje. Izbrišite alkoholom tanku lancetu, medicinsku ili iglu za šivenje, a onda pažljivo probušite aknu. Potom umotajte kažiprst obe ruke u papirnu maramicu i nežno istisnite. Ukoliko ništa ne možete da istisnete, zaustavite se i istapkajte aknu blaznicom namočenom hidrogenom.

UPS! PREVIŠE STE SKRATILI ŠIŠKE!

Brzo rešenje: Nosite šiške sa strane, jer ćete tako maskirati njihovu dužinu sve dok kosa ne izraste (za to je potrebno oko četiri nedelje). Za oblikovanje kose koristite blagi gel koji ćete utrljati u vlažnu kosu. Osim toga, šiške možete pričvrstiti šnalicama ili nositi rajf.

Najbolji beauty savet: Čak i ako niste spremni za kompletno šišanje, već želite samo skraćivanje šiški – idite u salon. Većina frizera ne naplaćuje ovu uslugu.  


UPS! BLANŠOM STE SUVIŠE IZBELELI KOSU!

Brzo rešenje: Upotrebite preliv za kosu, ili polutrajnu farbu, za nijansu tamniju od vaše trenutne boje kose. Tako ćete ublažiti efekat neprirodno plave kose i uklonićete zelenkast odsjaj. Prilikom izbora odgovarajućeg preliva, ili farbe, eksperti savetuju da kupite preparat iz kategorije označene sa „prirodni tonovi“, a nikako iz kategorije sa oznakom „hladni“ i „topli“ tonovi (na previše izbeljenoj kosi ostaviće zelenkast ili crvenkast ton). Zanemarite uputstvo na originalnom pakovanju i poslušajte našeg eksperta. Operite kosu i, dok je još vlažna, nanesite farbu, pročešljajte je i sačekajte tri minuta. Isperite farbu i osušite kosu fenom. Ukoliko želite još suptilniji ton, ponovite isti postupak. Ako ni nakon ponavljanja ne dobijete željeni rezultat, pravac u frizerski salon – tamo će vam izvući nekoliko tamnijih pramenova.

Najbolji beauty savet: Najlepši i prirodni rezultati postižu se kombinacijom nekoliko farbi različitih nijansi. To pravilo važi za sve boje kose, a naročito za plavu.

UPS! UTRLJALI STE PREVIŠE SREDSTVA ZA SAMOPOTAMNJIVANJE!

Brzo rešenje: Prva linija odbrane jeste da se što pre istuširate što toplijom vodom i da pri tome upotrebite neko blago sredstvo za piling. Nakon tuširanja, u kožu tela utrljajte losion koji sadrži laktičnu kiselinu, čime ćete ubrzati prirodni proces eliminisanja izumrlih ćelija (perutanje). Za dan-dva, vaša koža bi trebalo da bude iste boje kao što je bila pre samopotamnjivanja, što zavisi od koncentracije aktivnih sastojaka u preparatu.

Najbolji beauty savet: Preparat se nanosi na čistu kožu. To znači da ste nedavno uradili piling, kao i da u koži nema tragova mleka za telo i parfema – prvo sprečava prodor preparata u kožu, a drugo može da izmeni konačnu boju kože. Prvo ravnomerno utrljajte veoma tanak sloj preparata u kožu celog tela i sačekajte deset minuta pre nego što se obučete. Na kraju, sačekajte 24 sata pre nanošenja drugog sloja preparata (i istuširajte se bar jednom tokom tog perioda da biste uklonili višak pigmenta).

 

Tekst: Nataša Ćovin Foto: Profimedia

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.