Produžite mladost: Efikasni tretmani sa trenutnim dejstvom

by | 26 avgusta, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Kako starimo, koža počinje da gubi vlažnost i postaje podložnija oštećenjima. Srećom, postoji mnogo načina da usporite proces starenja i izgledate mlađe.  Mi vam predlažemo sledeće efikasne tretmane.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

„Olovka“ za podmlađivanje
Dermaroleri su doneli veliki pomak u estetskim tretmanima lica, jer su omogućili ono što je pre njih bilo moguće postići jedino skupim i komplikovanim laserskim tretmanima.
Pomoću ovog tretmana, dermopen je postao lakši i pristupačniji. „Bockanje kože“, kako se to još naziva, efikasno je u stimulisanju organizma da na mikro povrede odgovori proizvodnjom novog kolagena. To je suština tretmana dermarolerima. Takođe, kada je oaj tret,man u pitanju, rešen je i najveći problem koji ga je pratio – nejednaka dubina prodiranja iglica u tkivo. Sada, ova olovka za podmlađivanje, ima mogućnosti odešavanja dubine prodiranja u kožu, tako da se željena regija tretira ravnomerno pa je rezultat mnogo bolji i efikasniji. Uz pomoć dermarolera, tretman ide brže i manje je bolan.

Koji se još tretmani nalaze na ovoj listi pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Podmlađivanje plazmom
Ovaj tretman podrazumeva metodu koja koristi plazmu koja se izdvaja iz krvi pacijenta i koja je bogata regenerativnim supstancama – pre svega trombocitima i faktorima rasta. Krv se vadi sterilnim setom, da bi se iz nje izdvojila plazma sa koncentrovanim trombocitima, koja se mezoterapijskom tehnikom ubrizgava u površinski sloj epiderma u cilju podmlađivabnja kože lica. Ovaj tretman, takođe može biti praktikovan kao tehnika filera – popunjavanje dubokih bora. Naime, trombociti uneti u tkivo oslobađaju faktore rasta, koji stimulišu molekule poput krvnih proteina, hormona, hranljivih sastojaka, gde pobuđuju fibroblaste, čime se koža sama obnavlja a bore ravnaju. Za potpune rezultate potrebno je da prođe i do tri meseca.

Pročitajte i… Maska za podmlađivanje lica koju koristi Sofija Loren

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Savet – potpuno prirodni način podmlađivanja
Osim što bi trebalo da promenite ishranu, morate da unosite i najmanje osam čaša vode, biljnih čajeva i sveže ceđenih sokova. Takođe, preporučuje se i što više suplemenata, kao što su omega 3 masne kiseline, kalcijum, hrom, magnezijum, mangan, cink i vitamine D, C, B3 i B6. POred toga, potrebno je i svakodnevno konzumiranje ljubičastog soka od borovnica, višanja i maslina.

Pročitajte i… 9 trikova za podmlađivanje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.