Srećne pedesete – Podmladite se i uživajte

by | 18 marta, 2009

 

LEPOTA-NOVOSTI-2.jpgPedesete – to su godine kada konačno možete da odahnete i da se posvetite sebi, partneru i prijateljima. Istovremeno, suočavate se sa starenjem i potrebna vam je dodatna pomoć u vidu kreme za lice prilagođene specifičnim potrebama zrele kože, kako biste izgledali i osećali se savršeno.

Pad nivoa estrogena, ulazak u menopauzu i efekti UV zraka ostavljaju traga na vašem telu i licu. Koža gubi čvrstinu, vezivno tkivo slabi, a konture lica se opuštaju. NIVEA VISAGE Epert Lift sa inovativnim „lifting“ efektom ekskluzivan je i efikasan koncept osmišljen tako da odgovara potrebama žena u pedesetim i šezdesetim godinama.Razgovarali smo sa dr Anjom Knot i dr Ute Brajtenbah, molekularnim biolozima iz istraživačkog i razvojnog centra Beiersdorf AG u Hamburgu, i one su nam otkrile suštinske potrebe kože žene u zrelim godinama.

 

 

 

Kako zategnuti kožu koja je počela da gubi strukturu i da se opušta?

Oba visokoefikasna sastojka, hijaluronska kiselina i bioilift fragmentirana su i smanjena enzimskom hidrolizom, koja se sprovodi cepanjem molekula proteina. Ovo omogućava da aktivni sastojci prodru dublje u kožu lica i da deluju tamo gde su zaista potrebni: u nižim slojevima kože. Rezultat je da koža izgleda zategnuto i mlađe, konture lica se reoblikuju, a koža je hidrirana i nežna. Testovi su dokazali da se trenutnim, ali i dugotrajnim, efektom reoblikovanja kontura lica, mogu zaustaviti, pa čak i značajno smanjiti, simptomi starenja.

 

Koja je uloga Bioilifta?

Proteinima bogata formulacija dobijena je iz semena anisa postupkom vodene ekstrakcije i ima dvojaku funkciju: prisutni oligopeptidi povećavaju aktivnu proizvodnju kolagena u ćelijama kože, dok Bioilift utiče na sposobnost ćelija da očuvaju kolagen mreže. To je od ogromne važnosti jer se, posebno između pedesete i šezdesete godine, kolagena vlakna u koži kidaju i gube kontakt sa ćelijama koje doprinose čvrstini kože. To znači da je u ovim godinama, mreža, koja je nekada bila gusta i jaka, sada opuštena i loše povezana. Rezultat je sledeći: koža gubi tonus, a prethodno čvrste konture lica se opuštaju. Bioilift jača postojeću mrežu i kožu zateže na prirodan način.

 

Koji je zadatak hijaluronske kiseline?

 Hijaluronska kiselina u Epert Lift preparatima ima posebnu strukturu i stimuliše stvaranje hijaluronske kiseline u koži (čiji se nivo znatno smanjunje kod žena u pedesetim) i dovodi do obnavljanja vlažnosti kože. Ova kiselina ima sposobnost da veže relativno velike količine vode (jedan gram vezuje i do tri litra vode), čineći od vode „čvrstu strukturu“ koja popunjava i reoblikuje konture lica. Zahvaljujući specifičnoj strukturi koja se razlikuje od obične hijaluronske kiseline, hijaluronska kiselina u NIVEA VISAGE Epert Lift proizvodima prodire u dublje slojeve kože, te je njeno delovanje prošireno.

 

Kako koristiti ovu liniju proizvoda da bi se dobili najbolji efekti?

Koristite istovremeno sve proizvode ove linije. NIVEA VISAGE Epert Lift sistem za negu sa inovativnim „lifting“ efektom sastoji se od dnevne, noćne i kreme oko očiju, kao i tonika. NIVEA VISAGE Epert Lift dnevna krema omogućava da koža na problematičnim područjima izgleda vidljivo čvršće, zategnutije i dugotrajno je reoblikovana. UVA/UVB zaštita efikasno sprečava pojavu znakova starenja, koji su posledica izlaganja sunčevim zracima. Osim toga, ovaj preparat za dnevnu negu ima svež i dinamičan miris, i savršen je za početak dana. NIVEA VISAGE Epert Lift noćna krema ima senzualan miris i pruža koži dodatnu dozu pantenola. Postoji razlog zašto je provitamin B5 poznat kao „vitamin lepote“: prodire duboko u kožu, vezuje vodu, hrani i smiruje kožu iznutra. Pored sastojaka koji oblikuju konture lica, pantenol u noćnoj kremi ubrzava efekat zatezanja kože i njenu regeneraciju. NIVEA VISAGE Epert Lift krema za predeo oko očiju ne sadrži mirise i zato ne nadražuju kožu. Osim lifting efekta, vidno smanjuje podočnjake i tamne kolutove oko očiju. Krema sadrži blagi filter za zaštitu kože od starenja prilikom izlaganja sunčevim zracima. NIVEA VISAGE Epert Lift Tonic je intenzivna formulacija tonika sa bioiliftom i hijaluronskom kiselinom – trenutno čisti, osvežava  i priprema kožu za nanošenje kreme. Daje koži čvrstinu i čini je glatkom. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.