Aura nokti su novi manikir hit, a evo i kako ga napraviti!

by | 19 oktobra, 2022
Aura nokti

Ako je verovati najnovijim trendovima, aura nokti su tu da ostanu. A evo i kako postići ovaj look.

Manikiri nekako uvek imaju tendenciju da odražavaju tok energije u kojoj se nalazimo, bilo da se radi o izboru boje, dizajna, oblika ili dužine. I baš kao što vaša aura (energija koju emitujete – drugim rečima, vaša vibracija) radi, novi trend manikira pod nazivom „aura nokti“ može da prikaže tačno gde su vam um i srce. Ako aura manikir već nije ispunio feed vašeg Instagrama, dobro došli. Jedan od najvećih trendova sezone, aura manikir ima gradijentni dizajn i boje koje odražavaju vaše raspoloženje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1-800-NailMe (@1.800.nailme)

Šta su aura nokti?

Prvo, da razjasnimo neke stvari. „Aura“ je latinska reč koja  prevodi kao „vazduh“ ili „povetarac“, a aura se zapravo može uhvatiti objektivom. Da li ste ikada ranije fotografisali svoju auru? Iako boje naše energije nisu otvorene za oko, prava vrsta filmske fotografije može da uhvati njihove često žive i mešane boje, inspirišući na taj način temu ovog nail trenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1-800-NailMe (@1.800.nailme)


Pored toga što su estetski prijatni do srži, ovi nokti su prikupili hiljade pretraga na Instagramu. Tamo, hešteg #auranails trenutno ističe preko 11.000 fotografija — a na Tiktoku video snimci sa heštegom # auranails su prikupili 12,5 miliona pregleda a taj broj samo raste

Zajedno sa čvrstim osnovnim premazom po izboru, aura nokti se sastoje od gradijenata kreiranih vazdušnim kistom ili rascvetanim gel lakom. Lakovi se spajaju zajedno, ali se ističu i pojedinačno, dajući trendu noktiju dimenzionalni element.

Kako postići ovaj look?

Svaki nokat ima dizajn u stilu airbrush-a sa različitim kombinacijama boja. Boje se spajaju na isti način na koji bi nečija aura mogla. Sve se svodi na preferencije pojedinca, a kada su boje izabrane, postavljaju se u slojevima kako bi se stvorio ombre efekat.

DIY aura manikir može biti izazov pogotovo imajući u vidu da se airbrush efekti  mogu kreirati pomoću alata za šminkanje iz sopstvenog kompleta. Ovaj efekat nije lako postići običnim lakom za nokte, ali nije ni nemoguće. Možete koristiti beauty sunđere ili sunđeraste aplikatore za senke za blendanje običnih lakova.

@endinailss Thought this aura nails try would go differently but it looks like a pimple😭 #gelnails #shortnails #gelpolish #auranails ♬ not allowed by tv girl but its instrumental – kenz👻💀

Možda će vam trebati nekoliko sunđera jer ako se lak osuši u sunđeru, stvara debeo sloj ombrea. Uverite se da je svaki sloj suv pre nego što pokušate sa sledećim jer se može razmazati. Dizajn može da se kreira i nanošenjem pigmenata u prahu preko mat završnog premaza četkom za senke.

Francuski manikir i aura nokti

Ako se pitate kako dizajn izgleda na klasičnom, a ipak šarenom francuskom kompletu, nail umetnica Claudia Brooks napravila je sopstveni aura francuski manikir koristeći metodu  gela. Zadržala je osnovnu nude boju i pomešala nijanse ljubičaste, rumeno ružičaste, narandžaste i zelene boje u sredini svakog nokta.


Svaki manikir predstavljen  karakteriše dizajn usmeren na gradijent bez ikakvih ograničenja. Bez obzira da li je vaš aura manikir urađen gelom ili pomoću alata za aerobrush, svaka dimenzija boje će obezbediti obilje umirujućih nijansi koje će osvetliti nokte i samo naše biće.

Manikir trendovi za jesen 2022: Predstavljamo 15 najpopularnijih nail dizajnova!

Lepota i zdravljeInstagram/@clawsbyylea; Instagram/@nail.brat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.