Izbegnite greške pri nanošenju korektora

by | 12 marta, 2015

Puno je žena koje imaju problem sa podočnjacima, aknama ili borama, pa kao rešenje koriste korektor.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Korektori su među omiljenim kozmetičkim proizvodima, čak i kod žena kojima svakodnevna šminka nije ritual. Oni imaju tu moć da prikriju nepravilnosti na našem licu, pa ih zbog toga obožavamo.

Međutim, ukoliko niste zadovoljne efektom koji korektor ima na vašem licu, moguće je da pravite neku grešku.

Pogledajte koje su to najčešće greške prilikom nanošenja korektora.

Izbor korektora

Korektori dolaze u različitim strukturama, pa je veoma bitno da pronađete odgovarajuću vrstu za vašu kožu. Korektori u čvrstom stanju su odlični za prekrivanje nepravilnosti na licu kao što su crvenilo ili mrlje. Tečni korektori sa četkicom ili u olovci su bolji izbor za prekrivanje podočnjaka.

Presvetla nijansa

Ako ste se probudile sa tamnim podočnjacima i pokušavate da ih prikrijete korektorom dosta svetlije nijanse, još više ćete ih naglasiti. Bolje izaberite korektor za nijansu svetliji od vaše boje kože.

Pogrešno nanošenje

Kako bi vam korektor ostao na licu ceo dan, nemojte zaboraviti da nanesete puder u prahu kako biste ga fiksirale. Za ovo vam može poslužiti četkica za nanošenje senke za oči.

Pravilno nanošenje

Kada namažete korektor na problematični deo, nemojte ga razmazivati prstom. Svaku nepravilnost na koži ćete bolje prekriti ukoliko korektor razmazujete četkicom ili sunđerom.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.