Kako odabrati idealan tamni ruž?

by | 21 septembra, 2015

Jesen je savršeni period za nošenje tamnog ruža na usnama, ali kako odabrati pravu nijansu? Bitno je pripaziti na podton odabranog ruža.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Postoje 4 tona ruža na koje treba da obratite pažnju kada birate svoj idealni jesenji ruž: ružičasti, smeđi, plavi i crveni. Ako imate svetle oči, pristajaće vam ruževi boje vina s izraženim ružičastim, hladnim tonom koji će sjajno istaknuti vaše oči. No, ako imate tamne oči, tada svakako odaberite tamni ruž s izraženim smeđim tonom, savetuju vizažisti.

Kako da učinite da vaš ruž traje duže

Tamni ruž s izraženim plavičastim tonovima pristajaće većini žena koje imaju hladan ili neutralan ton kože, a ako imate duboku, maslinastu put i tamnu kosu, tada biste mogli da razmislite o bogatoj boji s izraženim crvenkastim tonom.

Ukoliko imate problem sa raspoznavanjem tonova i podtonova u ružu, za vas imamo još jedan genijalan savet: tester ruža koji vas zanima lagano razmažite po beloj papirnatoj maramici i pogledajte ga pod dnevnim svetlom. Na beloj podlozi ćete odmah uspešno prepoznati o kojem se podtonu radi.

Zašto čekati jesen, probajte već sada karmine za narednu sezonu

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.