Kako skinuti vodootpornu maskaru na bezbedan način

by | 7 juna, 2022
Kako skinuti vodootpornu maskaru

Evo saveta kako skinuti vodootpornu maskaru, a da ne oštetimo trepavice. 

Vodootporne maskare definitivno potpadaju pod „lifesaving“ kategoriju u mejkap svetu. Bilo da je potrebno da vam šminka stoji ceo dan, imate alergije pa vam suze oči ili idete na događaj poput venčanja gde ćete sigurno plakati, ova mejkap alatka nas nikada neće izneveriti.

Međutim, ma koliko ovakva maskara može da nas spase, njeno skidanje može biti izazovno. Pored toga što ne uspemo da skinemo baš sve, postoji opasnost da oštetimo trepavice ili pak da ostanemo bez njih, ukoliko ne uklanjamo maskaru na pravilan način.

Kako skinuti vodootpornu maskaru?

1 Skidač šminke u spreju

Svoj skidač šminke sipajte u bočicu sa raspršivačem i naprksajte trepavice. Slobodno iskoristite malo više preparata. Ostavite da deluje nekoliko sekundi, pa onda vlažnom maramicom ili vatom skinite maskaru.

2 Pravi skidač šminke

Eksperimentišite s brendovima dok ne pronađete idealan skidač za vas. Neki brendovi čak imaju i skidače šminke namenjene isključivo za vodootpornu maskaru, pa pokušajte da ih pronađete.

3 Tuferi

Ukoliko nemate pri ruci skidač šminke, ne očajavajte. Natopite tufere ili vatu vodom i postavite na oči. Ostavite da voda razradi maskaru nekoliko sekundi, pa skinite tufere sa očiju. Većina vodootpornim maskara bi trebalo da se skine na ovaj način.

Pročitajte i… Kratko uputstvo za pravilno skidanje šminke

4 Ulje

Maslinovo, kokosovo i kantarionovo ulje pokazali su se delotvornim pri skidanju šminke. Naprskajte malo ulja na tufer i nanesite na oči. Zatim nežno probajte da uklonite maskaru, laganim tapkanjem.

5 Nega trepavica 

Nakon skidanja vodootporne maskare, trepavice mogu da deluju suvo i beživotno. Stoga na tufer nanesite malo kokosovog ulja i namažite svoje trepavice i predeo oko očiju. Na ovaj način hidriraćete i nahraniti svoje trepavice.

 

lepotaizdravlje.rsshironosov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.