Idealna šminka za posao: Neutralan makeup – vodič korak po korak! (video)

by | 23 avgusta, 2022
šminka za posao

Šminka za posao je poseban izazov. Ovaj vodič omogućiće vam da napravite neutralan makeup u samo tri koraka i sa najviše šest proizvoda – taman da se uklopite u uobičajenu jutarnju gužvu 

Ako želite da vaša šminka izgleda prirodno, treba imati na umu nekoliko stvari dok planirate svoj proces. Prvo, važno je da odlučite sa kojim neutralnim bojama želite da radite—bilo da su breskvasto-braon ili ružičasto-bež, morate se zadržati u istoj paleti kada birate šminku za oči, obraze i usta. To će pomoći da stvorite monohromatski izgled.  Još jedan važan faktor? Korišćenje pravih četkica – one mogu da naprave bitnu razliku.

Ovaj vodič omogućiće vam da napravite neutralni make up u samo tri koraka i sa najviše šest proizvoda – taman da se uklopite u uobičajenu gužvu pred posao.

 

Šminka za posao: Korak po korak do neutralnog makeupa

 

Korak 1: Oči

Da bi šminka bila bolje aplicirana i duže trajala nanesite bazu. Nakon toga sledi senka. Odlično bi bilo da izaberete četiri nijanse iz nude paleten koje ćete koristiti svakoga dana i da njih kombinujete. Mešajte boje, kako biste dobili adekvatnu nijansu, a preporuka je da koristite izrazito svetle i zlatne tonove. Ako ipak volite da vam šminka bude tamnija, onda najtamniju boju nanesite na prevoj kapka, a svetle nijanse iznad toga.

Na unutrašnje uglove očiju obavezno nanesite svetle boje. Ukoliko imate problem sa tamnom prebojenošću kože u ovom području, najpre nanesite korektor. Preporuka je da za formiranje neutralnog makeupa koristite kremaste nijanse, jer se lako mešaju. Početnicima će biti najlakše da ih nanesu prstom.

 

Korak 2: Ten

Moguće je konturisati i tonirati ten istim proizvodom. Za to su idealni bronzeri.

Nakon nanošenja podloge i korektora (gde je to neophodno), bronzer se nanosi na čelo, obraze (tik ispod jagodina) i duž linije vilice. Lagano blendajte sve linije, kao da polirate kožu, sve dok boje ne budu delovale ujednačeno.

Zatim nanesite kremasto rumenilo na jagodice laganim kružnim pokretima. Ukoliko koristite hajlajter, on se nanosi na uglove očiju, ispod obrva i na vrh nosa. Koristite meku četku za nanošenje hajlajtera, daće vam to bolju kontrolu.

 

Korak 3: Usne

 

Prilično je teško izabrati pravi nude ruž za vas. Koristite svetlije tonove breskve ili ružičaste, zavisno od toga da li ste se opredelili za hladnu ili toplu paletu. Važno je da, nakon što stavite ruža, ne izgledate isprano. Olovka za usne je obavezna, naročito ako koristite kremasti ruž.

Ako ne možete da nađete adekvatnu boju ruža, kupite paletu i miksajte dok ne budete zadovoljne. Ona mora da vam udahne boju inače će ceo neutralni makeup ostati bez akcenta.

Preko ruža nanesite sjaj za usne.

neutral makeup

viorelkurnosov/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.