Tetoviranje trepavica: Sve prednosti i mane novog trenda trajne šminke

by | 24 maja, 2023
tetoviranje trepavica

Da li je tetoviranje trepavica pravo rešenje za vas? Sve prednosti i mane makeup tetoviranja

Ranije je u modi bilo tetoviranje usana i obrva, sada ih je zamenilo tetoviranje trepavica. Šta tačno podrazumeva ova procedura i koliko je bezbedna?

Šta je tetoviranje trepavica?

Intercilijarna tetovaža je popularna već nekoliko godina. Vaš kozmetičar ili majstor za trajnu šminku iglicom ubacuje pigment u prostor između vaših trepavica. Rezultat zavisi od tehnike, dubine i debljine nanošenja pigmenta ali najčašće izgleda kao savršeno izvučena linija ajlajnera.

Moderna kozmetologija je dostigla tačku da kompetentni stručnjak može promeniti čak i vaš prirodni oblik oka,  vizualno smanjiti ili povećati oči, učiniti njihovu boju zasićenijom i dubokom.

Prednosti tetoviranja trepavica

Tetoviranje trepavica daje sjaj izgledu i olakšava jutarnje pripreme. Pigment u takvoj tetovaži se nanosi na zonu rasta trepavica i čini ih vizuelno debljima. Širina linije zavisi od prirodne debljine trepavica: što su deblje, šire će biti primenjen pigment. Rezultat traje prilično dugo nakon procedure, a rezultat je izražajan pogled.

Inter-trepavica ide apsolutno svima, zbog činjenice da se bojenje vrši u samom međutrepavnom prostoru. Tetovaža ne prelazi granice kapka ili strelice i ne može otežati izgled. Tanka linija se nakon zarastanja sužava za još 30%: ostaje delikatna senka. Pored toga, interlash ne narušava „dizajn“ oka i uvek je zajedno na istoj staji, za razliku od strelice, čiji pigment uopšte ne nestaje i može se deformisati usled promena vezanih za uzrast.

Da li je bolno napraviti tetovažu trepavica?

Sve zavisi od profesionalizma i tehnike majstora. Profesionalac će izvršiti proceduru što je moguće bezbolnije. Neprijatan osećaj može da izazove trljanje pamučne podloge o kožu. Ova podloga se koristi za brisanje viška pigmenta sa kože tokom tetoviranja. Procedura je nekada bila bolnija, ali zahvaljujući razvoju industrije lepote, tetoviranje trepavica  je postalo podnošljivije.

Šta treba uraditi pre i posle tetoviranja trepavica?

Na proceduru morate doći bez sočiva. Ukoliko ste radili nadogradnju trepavica, morate je ukloniti pre tetoviranja.  Takođe, pre ove kozmetičke procedure ne smete se sunčati ili ići u saunu.

Nakon tetoviranja trepavica, ne preporučuje se kvašenje ovog područja bar tri dana, kako ne biste omeli implementaciju boje. Šminkanje ćete zaboraviti na najmanje 5 dana jer time sprečavate rizik od bakterijske infekcije. Kupke, saune i solarijumi nakon tetoviranja su takođe nepoželjni.

Može li tetovaža promeniti boju tokom vremena?

Boja pigmenta se vremenom menja i to od crne ka sivoj. Stoja je potrebno da se sa vremena na vreme obnovi ova vrsta trajne šminke očiju.

Nedostaci tetoviranja trepavica

Ako majstor zađe previše duboko u kožu, nakon procedure su mogući jaki otoci i plavetnilo. Po otoku ćete tačno znati koliko je profesionalno obavljena procedura. Pored toga, neuspešan postupak sa sobom nosi rizik od infekcije, deformiteta očnih kapaka i oštećenja krvnih sudova.

Uklanjanje tetovaže na očima je problematičnije nego bilo gde drugde.  Uklanjanje tetovaže je bolno, a sam postupak je uvek praćen modricama, otokom i nelagodnošću, zato dobro razmiliste pre nego se odlučite za tetoviranje trepavica.

Liudmila Chemetska/iStock/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.