Neonska šminka je ponovo moderna: Kako da kopirate stil zvezda – korak po korak

Neonska šminka vladala je crvenim tepisima početkom milenijuma, zatim je doživela veliki povratak na Met Gali 2019, a sada doživljava novi talas.

by | 15 marta, 2023
neonska šminka

Neonska šminka zahteva pre svega hrabrost i odlučnost. Nije svako spreman da nosi supersvetlu senku za oči i vrlo upečatljivu nijansu na usnama. Neonska šminka vladala je crvenim tepisima početkom milenijuma, zatim je doživela veliki povratak na Met Gali 2019, a sada doživljava novi talas.

Proleće je na vratima i sa sobom donosi cvetne dezene i jarke boje. Između ostalog, čini se da su u trendu neonske boje!

Prisetimo se izgleda nekih od najpoznatijih dama koje su se sa neonskom šminkom pojavile na Met Gali 2019, a zatim se spremite za vodič kroz neonsku šminku: korak po korak!

Neonska šminka je ponovo moderna

Bilo da se odlučite za jarko roze karmin, strateški postavljenu olovku za oči ili neobičnu boju obrva, budite sigurni da ćete pokazati smelost. Šarena, neonska šminka pokazuje nam da lepota i moda pre svega treba da budu zabavne i da kroz njih iskažemo svoju kreativnost.

Cara Delevigne – Neonska narandžasta

Manekenka Cara Delevigne na ovoj Met Gali ostavila je sve prisutne bez daha kada se pojavila u prozirnoj haljini sa neonskim prugama i neonskom linijom preko lica. Nesvakidašnji, a opet, blistav izgled.

Lily Singh – Neonska ljubičasta

Neonska šminka Lily Singh je blaža varijanta ovog tipa šminkanja. Jarka ljubičasta na očima koju je kombinovala sa istom nijansom haljine doprinela je da njen izgled bude elegantan i svež. a u isto vreme šik.

Camila Coelho – Neonska roze

Camila Coelho donela je proleće i leto sa sobom na crveni tepih te 2019. Haljina jarkih boja i neonska roze senka na očima učinili su da Camila bude primećena, a njen izgled da bude ocenjen kao jedan od najboljih.

Ave Duvernay – Neonska zelena

Neonska haljina Ave Duvernay na Met Gali 2019. upotpunjen je neonskom senkom na unutrašnjim uglovima očiju. Upravo ovakav izgled i sada je poželjan!

Kakva neonska šminka se vratila u modu?

Sada, kada smo se prisetili blistavih momenata poznatih dama sa crvenog tepiha i njihovih fenomenalnih izgleda koji uključuju neonsku šminku, vreme je da korak po korak pogledamo kakva neonska šminka je sada u trendu!

@nadina_ioana 💚 #ASMRmakeup#Asmrbeauty#ASMRtiktoks#neonmakeup#makeupvideo#tutorialdemaquillaje#maquillajeneon#nadinaioana#asmrmaquillaje#asmrbelleza ♬ ASMR Sounds Nadina Ioana – Nadina Ioana

Kao i u svim drugim sferama života, društvene mreže i njihov predvodnik TikTok, donele su inovacije u svet šminkanja. Naime, mnogbrojni trikovi i načini šminkanja otkriveni su upravo na ovoj mreži, a između ostalog baš tu je pokrenut novi talas neonske šminke.

 Kako postići neonski makeup?

  1. Nakon što na lice nanesete prajmer, puder i konture, nanesite bazu za senku.
  2. Na unutrašnje uglove očiju nanesite neonsku senku.
  3. Nanetu neonsku senku dobro izblendati, a zatim preći na stavljanje crnog ajlajnera.
  4. Poželjno je da ajlajner bude izvučen što preciznije i što duže kako biste dobili mačkasti izgled.
  5. Na TikToku devojke preferiraju da iscrtani ajlajner ne popunjavaju, ali je izbor potpuno na vama.

TikTokerka čiji smo video na prethodnom snimku imali prilike da vidimo na usne je nanela ajlajner i osim neonske šminke dodala element grafičke šminke. Izbor je potpuno na vama i vodite se time šta želite da postignete. Neutralan karmin na usnama može se savršeno da se uklopi uz neonsku šminku.

Neonska šminka korak po korak:

Ukoliko preferirate preciznost i jarke boje istovremeno, pogledajte uputstvo za precizno šminkanje u neonskim bojama:

@chloeandcos I’ll show you some more neon eyeliner looks tomorrow! You can practice this technique ready🥳 #neoneyeliner #neonlinerlooks ♬ Woman – Doja Cat

Korak 1: Nanesite crni ajlajner na gornji kapak.

Korak 2: Belom olovkom za oči ili belim ajlajnerom iscrtajte liniju koja će biti tik iznad ajlajnera, i ukoliko želite možete je udvostručiti sa razmakom između gde ćete ostaviti prazan prostor.

Korak 3: Neonskom senkom pređite preko belih linija i potrudite se da budete veoma precizni kada je blendate kako šminka na vašim očima ne bi izgledala neuredno.

Da li vam se dopada neonska šminka? Nadamo se da ćete uz naše instrukcije uspeti da ostvarite ovaj nesvakidašnji i svež izgled!

Jovana JevtićNeilson Barnard / Staff/ Getty Images Entertainment / Neilson Barnard / Staff/ Getty Images Entertainment/ Jamie McCarthy / Staff/Getty Images Entertainment/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.