Mejkap trikovi sa puderom: Koje proizvode treba koristiti tek nakon nanošenja podloge?

by | 18 oktobra, 2022
Mejkap trikovi sa puderom

Ovi mejkap trikovi sa puderom pomoći će vam da ceo look izgleda besprekorno ali i da bude dugotrajniji.

Izjava da potpuna šminka bez tonske osnove ne može da bude postojana je prilično hrabra izjava. Ali mi smo spremni da to dokažemo!

Glavna funkcija podloge je da maskira nesavršenosti kože, izjednači ton kože i da licu svežinu. Ovaj alat nam omogućava da lice  pretvorite u neku vrstu „praznog platna“, na koji u možemo bezbedno nanositi konture, ruž za usne, senke, rumenilo – bez straha da će nas šminka brzo napustiti ili ispasti neuredna.

A evo koji proizvodi treba da se koriste tek nakon nanošenja pudera.

Mejkap trikovi sa puderom

Ruževi u crvenim nijansama

Prvi proizvod koji ne može da „živi“ bez pudera je crveni ruž i svi ruževi koji imaju crveno/bordo podton. Ruž u takvim nijansama će nepovoljno naglasiti sve upale, crvenilo i neravnine na koži ako ga nanesite bez pudera.

Nikada ne nanosite crveni ruž sa štapića za uši i olovke. Olovka koja odgovara karminu pomoći će da se izbegne prekomerno prekoračenje linije usana. Takođe preporučujemo farbanje usana specijalnom četkom.

Mejkap greške sa puderom: 10 razloga zašto nam lice izgleda plastično i kako to da ispravite!

Mejkap trikovi sa puderom i šminkanje očiju

Sledeći proizvod koji ne treba nanositi bez podloge su suve senke. Bez toga, proizvod će se padati na donji kapak i obraze, a nakon nekog vremena preslikaće se na pregib kapka.

Pre nanošenja senki, potrebno je unapred pripremiti kožu očnih kapaka: na pokretni kapak naneti podlogu za šminku, podlogu ili korektor. Tako će senke biti zapečaćene i neće se kruniti.

Bronzer

Ovaj kozmetički proizvod je dizajniran da koži pruži preplanuli, odmorni izgled. Bez prethodno pripremljene kože, bronzer će samo naglasiti sve nedostatke poput bora, pega i pigmentacije.

Za lakšu pokrivenost preporučujemo nanošenje podloge vlažnim bjuti sunđerom. On upija višak proizvoda, te pokriva sve neravnine.

Lepota i zdravljelubovlisitsa via Pixabay

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.