Nokti “mačje oko” je broj 1 manikir trend ove sezone, a evo kako da ga napravite!

by | 17 januara, 2023
Nokti mačje oko

Nokti mačje oko je jedan od najtoplijih manikir trendova u ovom trenutku. Predstavljamo vam 5 trendovskih dizajna koji će biti odličan dodatak vašem looku!

S obzirom da neki trendovi na noktima lutaju iz sezone u sezonu, nije iznenađujuće što mnoge devojke žele da odu korak dalje od uobičajenog i probaju nešto originalnije. U ovom slučaju, manikir „mačje oko“, nazvan tako zbog sličnosti dizajna sa mineralom hrizoberilom (ili cimofanom), koji se obično naziva „mačje oko“, biće odlično rešenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manicure and Pedicure (@nails_st_augustine)

Veliki plus ovog manikira je njegova svestranost: sjajno će izgledati i sa svakodnevnim i večernjim izgledom. Klasična verzija manikira je zanimljiva sama po sebi, međutim, pored toga, mnogi manikir majstori, naoružani maštom, smišljaju sjajne autorske varijacije. Analiziramo najmodernije manikir dizajnove za 2023.

Nokti mačje oko

Srebrno mačje oko

Jedna od klasičnih varijacija manikira, ali zbog srebrne boje izgleda svečanije, odnosno večernje. Potrebno je samo odabrati pravu nijansu i pravilno postaviti akcente, a manikir će odmah postati svestraniji i svakodnevniji.

Nokti mačje oko 5D, 7D

Specijalni lakovi sadrže nekoliko vrsta raznobojnih metalnih čestica, što vam omogućava da napravite neonski volumetrijski akcenat na tamnoj pozadini. Ovaj manikir izgleda apsolutno nestvarno. A u kombinaciji sa raznim tehnikama mačjeg oka, efekat se samo pojačava, zbog čega crtež postaje veoma neobičan i kreativan. Sjaj laka zavisi od osvetljenja, ali uvek će postojati dve trake u boji.

Mačje oko sa duginom prizmom

Gel lak sa efektom prizme pojavio se relativno nedavno i počeo je da uživa veliku popularnost. Naziva se i „dugino mačje oko“. Karakteristika ove varijacije je iridescentni naglasak. Naime, kako prizma razlaže svetlost u spektar, tako i metalne čestice ovog laka reflektuju svetlost na različite načine, formirajući dugu na površini nokta.

Nokti mačje oko sa reflektujućim efektom

Na prvi pogled, ovaj dizajn noktiju izgleda kao klasičan premaz sa sjajnim česticama. Međutim, vredi dodati svetlost i odmah ćete shvatiti koja je posebnost i šarm takvog dizajna. Pored uzorka metalnih frakcija, na površini se pojavljuje karakterističan odsjaj, pružajući premazu veliku dubinu i originalnost.

Druga dimenzija mačjeg oka

Kreatori ove tehnike bili su očigledno inspirisani astronomijom, posebno sazvežđima. Da bi postigao ovaj efekat, majstor koristi nekoliko nijansi laka sa metalnim česticama. Površina nokta je ispunjena njima na haotičan način, a zatim se, uz pomoć magneta, iskrice pomeraju na željeno mesto ili u željeni oblik. Ovaj efekat savršeno dopunjuje dizajn sazvežđa ili maglina.

 

Lepota i zdravljesylwia.sora.kramarz via Instagram; ideas_for_nails_inspire via Instagram; the.shadows.of.black via Instagram; estetica_f_ via Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.