Novi trend: Nakit za lice!

by | 10 marta, 2015

Francuski modni kreator Živanši na potpuno drugačiji način vidi modernu lepoticu!

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Ekstravagantna revija brenda Givenchy obeležila je Nedelju mode u Parizu, a osim zanimljivim kreacijama, istakla se i neobičnim make-upom, frizurama i facijalnim nakitom.

Živanši je svoje modele zamislio kao viktorijanske chola devojke, ali na sreću, ništa od elemenata portorikanskog geta nije bilo prisutno u make-upu i frizuri. Šminka je bila vrlo minimalistička i androgena, gotovo anemična i kao takva platno za kreativnu viziju dizajnera. Ovaj aseksualni izgled devojaka na pisti sparen je s proređenim pramenovima oblikovanim u zavijutke koji su podsećali na modernu interpretaciju inače bogatih viktorijanskih kovrdža.

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Uz sve to, lica modela bila su smisleno ukrašena facijalnim nakitom poput istaknutih nosnih ukrasa koji su izgledu davali zanimljiv etnički element pojačan niskim pletenicama koje često viđamo među ženama južnoameričkih plemena.

Foto: Sipa

Foto: Sipa

Živanšiju možemo samo da čestitamo na odvažnosti u realizaciji kreativne vizije dizajnera Rikarda Tišija, a kako saznajemo, deo ove impresivne kolekcije nakita moći će da se kupi u slobodnoj prodaji. Ostaje nam samo da vidimo da li su i naše trendseterke dovoljno hrabre da iznesu deo Živanšijevog vizionarstva za jesen i zimu 2015.

Foto: Sipa

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.