Soap brows tehnika: 5 koraka za oblikovanje obrva sapunom

by | 5 februara, 2023
soap brows

Ako želite da dobijete na gustini obrva i da one stoje u mestu tokom celog dana, razmislite o soap brows tehnici oblikovanja obrva sapunom!

Šta su soap brows?

Koliko god suludo zvučalo, veliki broj šminkera radije biraju sapun za oblikovanje obrva, nego gel, zbog toga što omogućava preciznost, držanje i dugotrajniji efekat.

Švedska šminkerka Linda Hallberg, koja ima jedan od najpopularnijih tutorijala za soap brows na YouTube-u izjavila je da je su „sapun obrve“ oduvek bile uobičajena tehnika za oblikovanje obrva među šminkerima. Međutim, tek 2016. godine su postale popularne na društvenim mrežama i od tada ovaj trend nije nestao.

„Sada kada su guste obrve u trendu, sapun je najlakši način da postignete takav izgled, posebno ako prirodno nemate guste obrve“, kaže ona.

Šminkerka i kreatorka sadržaja Megs Cahill obožava ovaj trend, posebno zbog toga što prirodno ima retke obrve, a ova tehnika ih vizuelno čini gušćim. „Soap brows čak pomaže vaše čelo izgleda manje zbog toga što čini oblik obrva debljim.“

@themegscahill DISCO BROWS✨ I’m OBSESSED with this sparkly brow😍 I tag @glamzilla @mikaylanogueira @ashxlevi @cheri_rii to try these!!💎 #makeuphacks #browtips ♬ Hip Hop with impressive piano sound(793766) – Dusty Sky

Kako da postignete savršene „sapun obrve“?

Biće vam potreban samo češljić za obrve/trepavice i sapun.

  1. Prethodno popunite obrve kao što to inače radite. Poželjno je da koristite vodootporne formule. Možete koristiti senku za obrve ili olovku, a zatim pređite na sapun. Moguće je da će vam biti potrebno manje proizvoda, nego što uobičajeno koristite.
  2. Pokvasite češljić za obrve ili trepavice. Voda ili sprej za lice će biti sasvim u redu ali za još čvršći efekat koristite sprej za fiksiranje šminke. Dobro otresite višak vode pre nego što počnete.
  3. Kružnim pokretima uzmite malu količinu sapuna. Manje je više za početak – lako ćete uzeti još ukoliko bude potrebe.
  4. Sada sledi oblikovanje obrva. Uz pomoć češljića ih začešljajte ka gore, otprilike pod uglom od 45 stepeni. Kada dođete do kraja obrve, češljajte ih na dole.
  5. Dodatno ih fiksirajte. Da bi duže stajale u mestu i izgledale preciznije, pogurajte dlačice obrva u kožu prstom.

Kakav sapun je najbolji za oblikovanje obrva?

Ukoliko želite da pokušate sa ovom tehnikom, neće bilo koji sapun biti dobar. Neophodno je da to bude glicerinski sapun – u boji ili ne, svakako se neće videti kada ga budete koristili. Dobra alternativa je sindet koji ne sadrži sapun jer on ponekad može izazvati iritacije ukoliko je dugo na koži.

Postoje i namenski proizvodi za soap brows tehniku ali „radi“ i klasičan glicerinski sapun koji je vrlo jeftin.

Loše strane soap brows tehnike

Ali, naravno, kao i bilo šta drugo što štedi vreme, sapun obrve imaju i svoje nedostatke. Puder i sapun nisu tako dobra kombinacija, čak može izgledati i čudno ako se dođu u kontakt. Da biste to izbegli, prethodno oblikujte obrve sapunom, uklonite maramicom eventualni višak sapuna oko obrva, pa onda nanesite puder.

Vodite računa i da vam sapun ne dospe u oči ako se znojite ili ste u kontaktu sa vodom. Osim što pecka, može izazvati i ozbiljnu iritaciju. Budite oprezni.

Kako se vama čini ovaj trend i da li biste da li šansu ovoj tehnici? Jedno je sigurno – idealna je ako želite da vam obrve stoje u mestu tokom celog dana.

Miljana Momirovićdimid_86/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.