Ukrašavanje obrva: Upoznajte se sa najnovijim makeup trendom

by | 23 maja, 2023
ukrašavanje obrva

Pravila u svetu lepote nestaju, a makeup postaje sve hrabriji i razigraniji. Upoznajte se sa novim trendom – ukrašavanje obrva

Ako ste neko ko se mučio sa pravilima poput koja boja senke ide uz kakve oči i koji ruž je najbolji za tanke usne – vreme je da odahnete. U makeup svetu definitivno više nema pravila, niti ograničenja. Nazovite to efektom euforije ili TikTok uticajem Gen Z, ali izgleda da se beauty svet – a posebno šminka – udaljava od raznih pravila i okreće ka razigranosti i poigravanju.

Jedan od razigranih novih  trendova jeste ukrašavanje obrva. Cirkoni, mrlje od boje, krejon – sve ovo su sredstva koja vam pomažu da se igrate i stvorite novi, upadljivi look. Ljudi su očigledno spremni da prihvate ideju da treba da eskperimentišu sa svojim izgledom.

Ukrašavanje obrva – najbolje tehnike za početnike

Grafičke obrve

Ako ste početnik u svetu brow arta, ovo je idealan način da isprobate nove trendove. Potrebna vam je samo jarka olovka za obrve ili gel lajner. Sve što treba da uradite jeste da akcentujete, takoreći podvučete, oblik svojih obrva ovakvom bojom i vaš će makeup biti podignut na sledeći nivo.

Kako postići grafičke obrve:

  1. sredite obrve na način na koji to radite uvek kada se šminkate
  2. izabrite boju krejona ili ajlajnera koju želite. Izvucite liniju duž donje strane obrva, pazeći da ne zadirete u same obrve.
  3. Doterajte liniju koristeći štapić sa vaticom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star (@yagirlstar)

Perle u obrvama

Najjednostavniji način da se igrate sa ukrašavanjem obrva jesu sićušne perlice postavljene naizmenično po gornjoj i donjoj liniji obrva. Ovo je prosto savršen način ukrašavanja obrva za zabavu, koncert… još će upečatljiviji biti izgled ako upotrebite sićušne cirkone.

Kako napraviti perle u obrvama:

Oblikujte obrve kako uobičajeno radite. Potom spremite perlice i lepak za trepavice koji ćete koristiti da ih pričvrstite. Lepak možete nanositi čačkalicom, kako biste bili što precizniji. Koristite pincetu da biste postavili same perle.

Ređajte perle sledećim redom: na početak, najvišu tačku luka i kraj obrve sa gornje strane, a potom postavite i sa donje strane obrva tako da formiraju cik – cak liniju.

Na kraju, podvucite svoje obrve mat korektorom u boji kože. To će istaći sjaj perli ili cirkona.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HALF MAGIC (@halfmagicbeauty)

Niska bisera

Biserni akcenti su jedan od najpopularnijih beauty trendova ove godine. I srećom, ovo je jedna od tehnika koju je lako postići. Izgleda fenomenalno ako se upotpuni sa delimično izbeljenim obrvama, ali nije obavezno. Ako niste spremni ne morate se opredeliti za ovako esktreman korak.

Kako da postignete ovaj izgled:

  1. Ispunite i našminkajte obrve onako kako to inače radite. Možete ih prekriti korektorom kako biste postigle izblajhani efekat bez stvarnog izbeljivanja obrva.
  2. Gel lajnerom izvucite talasastu liniju koja ide od unutrašnjeg ugla oka do kraja obrve.
  3. Sada dodajte bisere: na početak obrve, ispod luka obrve i na kraj obrve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

marigo20, golubovy/istock/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.