Ajlajner na unutrašnjem uglu oka: Novi trend koji pobeđuje klasično krilo

by | 24 novembra, 2022
ajlajner na unutrađnjem uglu oka

Ako kažete „magija šminke“, verovatno mislite na ajlajner: onaj magični proizvod koji  može da nam priušti toliko raznovrsnih transformacija. A sada je stigao i novi trend: ajlajner na unutrašnjem uglu oka

Ajlajner je jedan od onih proizvoda koji menjaju igru i koji zaista mogu da transformišu vaše lice, čineći vaše oči većim, manjim, širim ili sjajnijim, u zavisnosti od toga kako se primenjuje. Osim toga, sa puno izbora boja i formula (tečnost ili olovka je stara debata), opcije su beskrajne.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели DUA LIPA (@dualipa)

Postoji razlog zašto svaka drogerija, odeljenje šminke i kozmetički salon uvek imaju ovaj proizvod na zalihama, a tokom proteklih nekoliko godina, videli smo da TikTok daje novi život klasičnim mejkapovima. Najnoviji trend ajlajnera koji je osvojio TikTok? Ajlajner na unutrašnjem uglu oka.

Zašto baš on? Pruža iluziju izduženog oblika oka, daleko jaču i smeliju nego čuveno krilo.

Euforija i oko sirene

Sve je počelo sa, sada već kultnom, serijom. Oko sirene je mejkap trend (više o njemu pročitajte ovde) koji je vrlo smeo: počinje nanošenjem svetle senke na unutrašnju liniju oka i završava se podignutim krilom.

Upravo ovakav tip šminkanja dao je ideju šminkerima da pokušaju sa ajlajnerom u unutrašnjem uglu oka. I dok je oko sirene baš dramatično i pogodno samo za noćne izlaske, noviji trend je razigraniji i lakše se prilagođava različitim prilikama.

Ajlajner na unutrašnjem uglu oka: Korak po korak

Iako mu je efekat nenadmašan, ovaj tip šminkanja nije teško izvesti. Može da se koristi bilo koji lajner: bilo olovka, bilo tuš. Ipak, važno je znati da će tečni ajlajner dati dramatičniji i oštriji efekat.

@slaybyjess Replying to @beautymariam19 let me know if this helped you out! 💗#eyelinertutorial #eyeliner #innercornereyeliner #fypage #makeupforbeginners #liquidliner #makeuptutorial ♬ Glimpse of Us – Joji

Korak 1: počev od suznog kanala, izvucite ajlajnerom liniju duž gornje linije trepavica

Korak 2: počev od suznog kanala, izvucite ajlajnerom liniju duž vaše donje linije trepavica

Korak 3: popunite prostor unutrašnjeg oka koji se nalazi između dve formirane linije

Korak 4: Uzmite olovku i spojite unutrašnji i spoljašnji ugao oka – ovo je linija koju treba da prati vaš mejkap

Korak 4: Pređite na spoljni ugao oka i izvucite takođe dve linije: jednu duž gornje, drugu duž donje linije trepavica. Sve vreme pratite liniju koju ste uočili tokom merenja olovkom

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.