Grafički ajlajner – novi trend sa TikToka

Najavljuje se da će se mnogi trendovi u šminkanju fokusirati na oči, imajuči to u vidu, treba znati šta je to grafički ajlajner. 

by | 29 januara, 2023
Grafički ajlajner

Ovih dana ajlajner stavlja se podebljano – od preciznog takozvanog mačjeg oka do grafičkog nanošenja ajlajnera koji čini geometriju zabavnom.

Nema pogrešnog načina da nanesete ovu šminku. Najavljuje se da će se mnogi trendovi u šminkanju fokusirati na oči. Imajući to u vidu, treba znati šta je to trend zvan grafički ajlajner.

Zašto je grafički ajlajner u trendu?

Stavljanje ajlajnera može biti teško jer ova tehnika zahteva preciznost. Staviti ajlajner pravilno je, za sve one koji nisu profesionalni šminkeri, zaista veliki zalogaj. Međutim, ajlajner koji se aktivira vodom olakšava proces dobijanja dobrog finalnog izgleda. Ajlajneri koji se aktiviraju vodom dolaze u više svetlih boja. Pigmenti su suvi i kada se pomešaju sa malo vode, njima je mnogo lakše upravljati nego kremastim formulama kojima se postiže ultradetaljni izgled. Ovaj ajlajner je sjajan zato što je jednostavan za upotrebu i bogatog je pigmenta. Ne morate da dodajete više slojeva kako biste imali jaku boju. Osim toga, on je mat teksture i ukoliko želite da dodate druge boje, one se neće mešati.

@esantoinette I would like to be drenched in it ✨ #graphicmakeup #editorialmakeup #glitter ♬ Genesis – Grimes

Postoji više načina da se nanese grafički ajlajner. Vodena olovka za oči može da proširi način na koji ćete se našminkati, a takođe, inspirisaće vas da izgledate nesvakidašnje. Kroz ovaj makeup trend možete biti kreativni i izraziti svoju ličnost u potpunosti.

Kako senku za oči pretvoriti u olovku za oči

Iako olovke koje se aktiviraju vodom daju najpigmentisanije rezultate, bilo koju senku u prahu možete pretvoriti u tečni ajlajner uz malo vode. Imajte na umu da originalna formula nije vodootporna. Osim toga, kada se pomešaju sa vodom, senke mogu početi da se mrve.

Način da senku pretvorite u olovku je sledeći: Kap vode dodajte u svoju senku. Sada brzo promešajte vodu sa formulom da dobijete kremastu mešavinu poput paste. Tankom četkicom za ajlajner nanesite formulu, oblikujući je po vašoj želji.

Ukoliko želite da izvučete tradicionalnu liniju, samo povucite četkicu preko gornje linije trepavica. Počnite od polovine pa do ¾ unutrašnjeg oka. Kada dođete do spoljašnjeg ugla, povucite četkicu polako napolje nežnim pokretom.

Kako biste u potpunosti iskoristili svoju mešavinu, izbegnite sve moguće greške. Jedna od njih je nepotpuno mešanje vode sa proizvodom ili preterano, odnosno, premalo korišćenje vode. Ukoliko vode bude premalo, mešavina neće biti dovoljno glatka da se napravi linija preko kapka. Ukoliko vode bude previše ili ukoliko je ne umešate dovoljno sa senkom, formula može postati pregusta ili nedovoljno pigmentovana.

Jovana JevtićBeo88/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.