Kako staviti ajlajner? 7 trikova za savršeno preciznu liniju

by | 11 februara, 2023
Kako staviti ajlajner

Od svih koraka u šminkanju, kako staviti ajlajner je jedno od najzahtevnijih pitanja. Međutim, uz pažljivo praćenje ovih trikova, postaćete pravi profesionalac.

Ajlajner će brzo i jednostavno očima dati vizuelno „mačkastiji“ oblik koji je neverovatno privlačan. Možete ga smelo nositi i uz svakodnevnu šminku ali će u večernjim satima doći do potpunog izražaja kada ga uparite sa crvenim ružem.

Kako staviti ajlajner? 7 trikova za savršeno preciznu liniju

Započnite iscrtavanjem linije uz trepavice

Za početak, izvucite liniju duž kapka uz liniju trepavica. Na ovaj način će one izgledati gušće i punije, a dobićete osnovu za bogatiji i dugotrajniji ajlajner na očima.

Senka za oči u pregibu kapka

Nakon toga, dodajte malo senke nekoliko nijansi tamnije od vaše kože u pregib kapka. Ovaj korak će storiti kontrast i dati dubinu oku. Idealno je da izaberete toplije tonove jer izgledaju prirodnije.

Za vizuelno veće oči, stavite neutralnu mesnatu olovku u unutrašnju vodenu liniju oka za svež izgled i odomorniji pogled.

Kako staviti ajlajner: Pronađite pravu teksturu

Postoji toliko različitih vrsta ajlajnera, posebno kada su u pitanju teksture. Ponekad je teško odlučiti se koju vrstu olovke za oči izabrati, da li dati šansu tečnom ajlajneru, ajlajneru u flomasteru ili pak u pomadi. Ono što je sigurno – dobar izbor zaista pravi razliku.

Možete i kombinovati različite teksture. Na primer, započnite sa ajlajnerom u flomasteru, a završite liniju crnom senkom za oči. Ovo će doprineti većem i „mačkastom“ izgledu očiju, dok ajlajner neće izgledati neprirodno.

Za svakodnevni prirodni izgled možete za iscrtavanje ajlajnera upotrebiti samo senku za oči koju ćete naneti tankom i preciznom četkicom.

Izaberite pravu nijansu

Crni ajlajner je vrhunski klasik za nepogrešivu „oštru i čistu“ liniju. Međutim, u zavisnosti od vaših preferencija i ostatka šminke, ajlajner može biti i u drugim bojama. Braon tonovi će izgledati svedenije i suptilnije, pa su idealni za dnevnu šminku. Dok za izlaske možete dati šansu i ajlajneru u boji. Na primer, uparite crveni ruž uz crveni precizni ajlajner na očima.

Kako staviti ajlajner: Vežbajte kakav oblik vam odgovara

Poenta ajlajnera je da izduži oko i stvori taj „mačkasti“ efekat. Ali svi imamo drugačiji oblik očiju, pa neće ista tehnika svima da odgovara.

Najvažnija je vežba. Započnite sa vrlo tankom linijom u unutrašnjem uglu oka i izvucite je duž linije trepavica. Zatim, od sredine oka, počnite tu liniju da podebljavate dok idete ka spoljašnjem uglu. Kraj linije treba da bude blago podignut ka gore (pratite kraj vaše obrve) kako bi efekat bio potpun.

Popravite liniju i učinite je preciznijom

Sasvim je u redu da vaš ajlajner u početku nije tako precizan. Čak i ako niste početnik. Ali to nije nikakav problem zbog toga što je jednostavno možete ispraviti.

Uz pomoć malo micelarne vode i precizne tanke četkice ispravite liniju, učinite je tanjom i preciznijom. Još jedan dobar trik je korišćenje korektora za korekciju, posebno ako ste prethodno već naneli puder. Ne samo što će ispraviti ajlajner, već će ga i naglasiti zbog toga što je svetliji od pudera.

Kako staviti ajlajner: Završite maskarom

Poslednji koraj je, naravno, maskara. Nakon što se ajlajner osuši, nanesite maskaru od korena trepavica do samog vrha. Možete koristiti cik-cak poteze kako biste obuhvatili svaku trepavicu.

Za još bolji efekat, koncentrišite se na spoljašnji ugao oka jer će to vizuelno izdužiti oblik oka.

 

Miljana Momirovićbowie15/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.