Odmoran i svež izgled u nekoliko poteza: Nanesite rumenilo kao profesionalac

by | 25 jula, 2022
rumenilo kao profesionalac

Rumenilo bi trebalo da bude deo vašeg svakodnevnog makeupa. Ono ima tu magiju da oživljava lice na potpuno prirodan način. Pritom, nanosi se prilično jednostavno kada jednom savladate ove trikove.

Rumenilom možete da postignete različite izraze lica. Možete da izgledate kao da ste se upravo vratili sa odmora, možete da konturišete, pa čak i da stvorite iluziju jačeg tonusa kože. Sve što je potrebno jeste da znate koju količinu rumenila treba da nanesete i koje je to čarobno mesto gde ćete ga aplicirati.

Kako pravilno naneti rumenilo?

Prirodan izgled

Ako je vaš jedini cilj da povratite boju licu, jer nemate vremena za kompletan make up, onda rumenilo nanosite na klasičan način. Malu mrlju boje nanesite na jagodice i potom željeni izgled postignite kružnim pokretima. Ova tehnika daje svetlinu licu i širi ga.

 

Ombre rumenilo

Gradacija dve boje rumenila može da vrati svetlinu i živost umornom licu. Koriste se isključivo svetle boje, a preporučljive kombinacije su žuta/narandžasta i ružičasta. Žuta ili oranž nijansa (slobodno koristite senku za oči) nanosi se u obliku slova C, iznad jagodične kosti, počev od ugla oka. Druga nijansa se nanosi na jabučice obraza (oblast neposredno ispod jagodica, koju zahvata naš osmeh). Razvucite je skoro do ušiju.

Ključ ombre efekta jeste dobro blendiranje boja. Koristite mekanu četkicu za puder. Mekša nijansa treba da izgleda isprano na slepoočnicama i na liniji kose, dok smelija boja treba da ima pun sjaj na jagodicama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Beau Hoogerwerf – mua (@beauhoogerwerf.muah)

 

Konturisanje rumenilom

Kada želite da istaknete crte lica, a nemate vremena za konturisanje, rumenilo može biti odlično rešenje. Poenta je da se njime istaknu jagodice. To ćete postići tako što ćete naneti rumenilo direktno na jagodice i nešto malo iznad – tačno na mesto gde se obično stavlja hajlajter. Počnite sa nanošenjem rumenila na samoj jagodici, mekom četkicom, a potom razvucite boju sve do ugla oka. Blendirajte manjim kružnim pokretima i to spolja i nagore.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Iulia David (@iulia_david_photography)

 

Bakarna boja

Želite sveži, letnji, sunkissed izgled? Trik je da pomešate rumenilo bronzer. Bronzer se nanosi kao donji sloj, a preko njega rumenilo. Birajte kremaste formule da biste mogli da koristite prste za miskovanje pigmenata. Boje se nanose pravo na obraze i sve do nosa, pa i preko njega. Važno je da boju nanesete i na koren nosa, tačno na mesto gde bi inače išle sunčane naočari. Zasijaćete!

 

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tyron Machhausen (@tyronmachhausen)

shumskay, beautyagentstudioa/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.