Olovka za usne i kako je pravilno koristiti: Vodič korak po korak do savršenog looka

by | 8 jula, 2022
olovka za usne

Olovka za usne neophodan je deo besprekorne mejkap rutine, ali jednako je važno da znamo kako da je koristimo na pravilan način…

Ma koliko često koristili određeni mejkap proizvod, to ne znači da ga zaista koristimo na pravilan način. Tokom prethodnih nekoliko godina, trend nanošenja olovke za usne se menjao, u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo s njom. Bilo da je u pitanju bolje definisanje usana, stvaranje vizuelnog efekta punijih usana ili prosto težnja za strukturom, olovke za usne su broj jedan proizvod ua stvaranje savršenog looka. Naravno, samo ukoliko se koriste na pravi način.

Olovke za usne- vodič za nanošenje

Priprema usana

Često u bjuti rutini zapostavimo kožu usana. Stoga one deluju grubo, suše se i pucaju. Fokusirajte se na hidrataciju vaših usana i koristite negujuće balzame. Takođe, s vremena na vreme uradite piling, bilo onaj kupovni, ili prirodni (od na primer sode bikarbone i malo kokosovog ulja). Takođe, s vremena na vreme možete nežno istrljati kožu usana četkicom za zube. Na taj način poboljšaćete cirkulaciju, a usne će vizuelno izgledati punije i zdravije.

Oblik usana

Svi imamo drugačije usne, pa je veoma važno da razumemo i kog su oblika naše, pre nanošenjaolovke. Dobro osmotrite svoje usne i zapitajte se da li želite nešto da promenite? Želite li da budu punije, bolje definisanije? Da li želite da budu jednake debljine gore i dole? Od svega ovoga zavisi i to na koji način ćemo koristiti olovku.

U potrazi za pravom olovkom

Važno je odrediti i koja olovka vam najviše odgovara. Da li je u pitanju tečna ili ona čvrste strukture? Isto tako, bitno je odrediti i nijansu. Nude tonovi pristaju uz bilo koji karmin. Možete kombinovati iste nijanse karmina i olovke, ili pak izabrati tamniju olovku i svetliji ruž. Sve zavisi od ličnih preferencija.

Olovka za usne i senčenje

Da biste popunili usne, napravite horizontalnu malu liniju na donjoj usni. Ovo će stvoriti iluziju punije donje usne. Isto tako, popunite i unutrašnje uglove usana tamnijom nijansom.

Olovka za usne i nanošenje karmina

Važno je da nijanse olovke i karmina budu u balansu. Kada ste naneli olovku, vreme je za karmin. Budite pažljive prilikom nanošenja, kako ne biste prešle ivice usana. Ukoliko se to pak i desi, na štapić za uši dodajte malo sredstva za uklanjanje mejkapa i pređite preko grešaka.

Na kraju možete dodati i malo sjaja, ukoliko želite efekat još punijih usana.

 

lepotaizdravlje.rsLittleBee80/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.