Pravila oblikovanja obrva: Evo kako do savršenog looka

by | 5 septembra, 2022
Pravila oblikovanja obrva

Pravila oblikovanja obrva spadaju u must have rutinu svakodnevnog besprekornog looka. Evo o čemu se radi.

Obrve su jedini „ukras“ na našem telu koji nas ne napušta, kada skinemo mejkap. U isto vreme, u zavisnosti od izbora oblika zavisi i kako će naše lice izgledati. U nastavku vam predstavljamo najnovije trendove oblikovanja, ali i šminkanja obrva.

Pravila oblikovanja obrva

Ovaj deo tela je toliko u fokusu u poslednje vreme da se obrve mogu nazvati „novim usnama“. Njihova uloga u celokupnom izgledu je ogromna, pa je tako i odgovornost prilikom njihvog sređivanja još veća. Prema najnovijim trendovima, obrve bi trebalo da budu upečatljivije, da oslikavaju karakter, stil i individualne preferencije pojedinca. One su odgovorne za simetriju i harmoniju celokupnog lica.

Ipak, kada su one u pitanju, možemo da menjamo samo dve stvari- oblik i boju. Pa kako izabrati najbolje opcije?

Veoma je teško naći idealan oblik, jer mnogo faktora na to utiče. Iako skoro svaka sezona donosi nove trendove, u individualnom slučaju, moramo da pazimo na određene faktore.

Ukoliko vam je čelo šire, oblikujte obrve tako da uklonite gornji višak dlačica. Ovo će vizuelno povećati vaše oči. Ukoliko vam je čelo nisko, birajte da uklonite donji dloj dlačica, kako bi stvorili balans celom licu.

Nikada nemojte brijati niti seći obrve makazicama. Ovo može da spreči ponovni rast obrva. Obrve čupajte pincetom, u pravcu u kojem dlaka raste.  Ukoliko niste sigurni kako da ih same oblikujete, savet je da odete kod stručnjaka.

Takođe, savet je da ujutro i uveče, nakon skidanja šminke, da očešljate obrve češljićem. Tako ćete podstaći rast dlačica i bolji izgled obrva.

Bojenje obrva

U zavisnosti od toga šta želite (naglašavanje obrva, gušći look ili menjanje oblika) zavisi i to koju ćete alatku za mejkap koristiti. Senke su najlakša opcija i ne daju toliku težinu celom luku. Birajte nijansu približno sličnoj vašoj prirodnoj boji kose.

Druga opcija jesu olovke. Dobro ih naoštrite i birajte one koje imaju mekše srce. Ovaj način šminkanja je nešto komplikovaniji i savetuje se damama normalne i suve kože. Senke su pogodnije za dame s masnom kožom.

Leti možete birati i vodootpornu šminku kako bi mejkap bio dugotrajniji i postojaniji.

Pravila oblikovanja obrva i nega obrva

Birajte serume na bazi vitamina B6 i B12, ili i na bazi nikotinamida. Ovi sastojci uticaće na na lepši izgled obrva i na kvalitet dlačica. Isto tako, češljajte obrve suprotno rastu dlačica kako biste ih pripremili za oblikovanje.

Do savršenih obrva bez primene mikroiglica i trajnog mejkapa – moguće je!

 

Lepota i zdravljeMishaBeliy/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.