Pravila za uredan pedikir kod kuće

by | 13 jula, 2016

Tokom leta pedikir postaje obavezan deo naše rutine. Ipak, ukoliko niste tip žene koja voli da provodi sate i sate u kozmetičkom salonu, svoja stopala možete negovati i kod kuće, ali uz poštovanje nekoliko osnovnih pravila. Pročitajte ih u nastavku…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Oblikovanje noktiju

Najvažnije je da nokte na stopalima ne sečete prekratko, jer rizikujete pojavu uraslih noktiju. Nokte uvek oblikujte na ravno, umesto da budu ovalnih ivica, jer ćete ih na taj način sprečiti da urastaju u kožu. Takođe, nokte uvek secite nakon tuširanja, kada su još vlažni i podložniji oblikovanju.

Pročitajte još i… Pogledajte kakve vam senke najbolje pristaju u odnosu na boju očiju

Ostale savete za uredan pedikir kod kuće pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pravilan piling stopala

Kada uklanjate mrtvu kožu sa peta i ostatka stopala, ne treba da ulažete preveliki fizički napor, kao što se to obično čini. Uglavnom je dovoljno da vam koža bude dovoljno vlažna i meka, da bi proces uklanjanja suvih delova bio lakši.

Pročitajte još i… Vežbe za savršen stomak: Pokrenite stomačne mišiće u nekoliko pokreta!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lakiranje noktiju

Ukoliko želite da nalakirate nokte nakon tuširanja, najbolje je da ipak sačekate desetak minuta. Naime, kada su nokti mokri, oni upijaju vlagu, šire se i skupljaju, te menjaju izgled laka. Takođe, ispod sloja laka u boji koji želite da namažete uvek nanesite i providnu neutralnu bazu. Osim toga, na taj način će vam lak na noktima mnogo duže trajati!

Pročitajte još i… Kako se pravilno neguje kosa nakon sunčanja?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Negovanje zanoktica

Ništa ne ukazuje na neuredan pedikir kao zanoktice prekrivene lakom za nokte! Kao što radite kod manikira, zanoktice uvek pogurajte ka nazad specijalnim drvenim štapićem. Ukoliko ste već napravili gorepomenutu grešku, na brzinu možete da je ispravite tako što ćete štapić za uši umočiti u aceton i skinuti deo laka koji je suvišan.

Pročitajte još i… Za čisto lice: Sami napravite smesu za uklanjanje mitesera

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.