Ružna šminka: Da li je ovo novi trend?

by | 10 novembra, 2022
Ružna šminka

Ružna šminka, koju je popularizovala Doja Cat, je, prema rečima nekih šminkera, postala trend broj 1. Evo o čemu se radi. 

Doja Cat je ideal  nekonvencionalne lepote. Nakon što je obrijala obrve i to na Instagram Live opciji, koristila je svoje lice kao prazno platno za raznorazne lookove.

Ali ona to nije uradila sama. Zatražila je pomoć nadrealne šminkerke Lorel Charlston koja joj je pomogla da zađe u nove i neobične teritorije.

Ružna šminka i Doja Cat

Lorel je ukrasila Doju zlatnom bojom za telo, ručno oslikanim rukavicama i nizom monohromatskih apstraktnih dizajna – jedan od kojih je pevačica zapravo nosila na  rođendanskoj zabavi Beyonce.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Laurel Charleston (@laurelcharleston)

Eksperimentalna šminkerka je oslikala Dojino lice sa stavom da „šminka ne mora da bude tradicionalna ni glamurozna. Zapravo prema njenim rečima, makeup ne mora da bude ni lep!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Laurel Charleston (@laurelcharleston)

Postojalo je samo iskreno razumevanje da smo ovde da stvorimo produžetke njenog sopstvenog, izuzetno kreativnog izraza, rekla je ona.

Lično, tako sam umorna od gledanja kako šira javnost pokušava da sruši bilo koju ženu i koja nije u skladu sa tradicionalnim standardima lepote. To je potpuno mizoginističko, reduktivno i tako štetno, jer su naši standardi lepote oduvek bili oblikovanida umire muški pogled.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Laurel Charleston (@laurelcharleston)

Međutim, ona i dalje veruje da je kreativno izražavanje moguće u svetu opsednutom monolitnim izrazom lepote „kada se prepustite nekim od ovih rigorozno normativnih očekivanja“.

-Upravo tada počinjete da istražujete bezbroj mogućnosti koje postoje kada koristite šminku kao alat za umetničko izražavanje, nastavila je.

U stvari, Doja i nekolicina drugih poznatih ličnosti rade upravo to i prihvataju jedan od ovogodišnjih najkontroverznijih trendova – obrijane obrve.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Doja Cat (@dojacat)

lepotaizdravlje.rsPascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.