Mejkap za samo 10 minuta: Savršeni look u poslednji čas

by | 21 juna, 2022
Mejkap za samo 10 minuta

Savršeni mejkap za samo 10 minuta? Da, moguće je postići lep izgled za kratak vremenski period, a evo i kako. 

Mnoge od nas, naročito ujutro, pred odlazak na posao, nemaju vremena za potpuni mejkap izgled. Najčešće, šminkanje zahteva podlogu, prajmer, puder, hajlajter, rumenilo, konturisanje… U prevodu mnogo vremena. A retko ko ima taj luksuz tokom radnih dana.

Ipak, moguće je postići savršen izgled, u kratkom vremenskom periodu. Evo i kako.

Savršeni mejkap za samo 10 minuta

Počnite sa očima

Iako mnogi debatuju da li prvo nanositi senke za oči, pa onda puder ili obrnuto, istina je da je praktičnije da prvo počnemo sa očima. Tako i u slučaju da nam prah senke padne na jagodice, lako možemo obrisati pre nanošenja pudera.

Mejkap za samo 10 minuta- Koristite prste

Prilikom nanošenja pudera, umesto sunđer ili četke, koristite ruke. Tako ćete brže naneti podlogu koja će bolje prianjati licu. Ipak, ukoliko koristite bjuti sunđer koristite vlažan, a ne suv. Tako će nanošenje pudera biti lakše i postojanije.

Multi-tasking proizvodi

U brzoj mejkap rutini, ovakvi proizvodi nam i te kako štede vreme. Na primer, za senku za oči koristite bronzer, a umesto rumenila, koristite karmin koji ćete takođe naneti i na usne.

Ne brzajte s popravljanjem grešaka

Ukoliko se i desi da niste ravno nanele ajlajner ili vam se maskara razmazala, zastanite. Žurbom samo možete napraviti veći problem. Isto tako, ne brišite maskaru i ajlajner dok su proizvodi vlažni, jer će se razmazati. Sačekajte da se osuše, pa štapićem za uši obrišite delove koje ste pogrešili.

Vodite računa o koži

Zdrava koža je lepa koža. Stoga, redovno je čistite i nanosite hidratantnu kremu. Samo tako, ona će biti zahvlana i predstavljaće idealno platno za šminku.

 

lepotaizdravlje.rsyunona uritsky via Unsplash


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.