Šminka za venčanje: Saveti eksperata kako da mejkap za najlepši dan bude besprekoran i postojan!

by | 24 jula, 2022
Šminka za venčanje

Šminka za venčanje, pred toga što treba da nam se dopadne, za cilj mora da ima i dugotrajnost. Evo kako postići oba!

Tradicija kaže da na dan venčanja treba da nosimo nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno i nešto plavo. Mi bismo na to dodali i: nešto glamurozno! I to ne mora da bude nešto ekstravagantno, dovoljan je rozikasti karmin, hajlajter ili pak veštačke trepavice da uokvire oči.

Kakav god mejkap da ste odabrale za najlepši dan, postoje neka pravila kojih se moramo pridržavati, ukoliko želimo da izgledamo besprekorno tokom celog venčanja. A evo i kako to postići, prema savetima mejkap umetnika.

Šminka za venčanje- kako da bude postojanija?

Odabir mejkapa

Danas, zahvaljujući društvenim mrežama i internetu, možemo da preuzmemo na hiljade ideja kada je mejkap u pitanju. I zato slobodno za inspiraciju koristite sve moći interneta.

Probna šminka

Kada ste odabrale look, sa šminkerom dogovorite probno šminkanje. I taj dan, uradite i probno fotografisanje kako biste se uverile da baš takav mejkap dobro izgleda na fotografijama. Tako ćete znati i šta da očekujete na svoj veliki dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Šminka za venčanje i nega kože

Fokusirajte se na negu kože uvek, a naročito pred šminkanje za venčanje. Očistite lice i nanesite hidratantnu kremu. Zdrava i sjajna koža preduslov su za blistavu šminku. Neposredno pred venčanje, izbegavajte invanzivne tretmane, grube pilinge, čupanje obrva, depilaciju dlačica sa lica… Sve što bi potencijalno izazvalo osipe, akne i podlive.

Odabir podloge

Pre nego što šminker počne s nanošenjem podloge, razgovarajte o tome koliko ćete taj dan biti napolju, da li će biti toplo, vlažno, da li se i koliko znojite po licu… Svi ti faktori utiču na odabir savršenog pudera, a pravi mejkap umetnik to i zna.

Dodatni saveti

Razgovarajte sa šminkerom i o načinu na koji možete popraviti svoj mejkap. Ovo se naročito odnosi na karmin. Isto tako, posavetujte se i oko toga koji sprej za učvršćivanje šminke da koristite i kada.

Lepota i zdravljeinarik/iStock/Getty Images Plus via Getty Images