Šminkanje u zlatnoj boji: Intezivan make – up za oči u par koraka

by | 10 oktobra, 2015

Kada je reč o šminci i šminkanju, nezgodno i komplikovano može da bude šminkanje očiju…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Pošto su oči ogledalo duše, savršene nijanse im mogu dati najbolji izgled i pogled koji očarava. Zato smo se odlučili za zlatnu boju koja nikako ne može da dosadi, koja se može kombinovati sa mnogim drugim bojama i koja se na kraju, slaže uz trenutno godišnje doba – jesen. Takođe je zlatna univerzalna boja koja izgledu daje poseban šmek, bez obzira na boju kože.

Ako želite da imate savršeno našminkane oči u zlatnom tonu, pratite ovih šest jednostavnih koraka i sigurno ćete uspeti u tome!

Šta će vam trebati:

Tečni ajlajner, maskara, veštačke trepavice, puder za obrve, gel za obrve, četkice za mešanje boja, senčenje, senke: svetlo narandžasta (jailhouse jumpsuit), bež, bakarno tamno – braon (chocoholic) i topla karamel – braon nijansa (za prevoj između kosti i kapka).

Kako da se našminkate:

1. Počnite tako što ćete staviti prajmer preko celog kapka i ispod obrva koristeći jednu od četkica. Toplu, karamel – braon nijansu stavite na prevoj između kapka i kosti i lagano je razmažite.

2. Na spoljnu stranu kapka stavite bakarnu tamno – braon senku koju ćete, takođe lagano, razmazati prema unutrašnjosti kapka i pomešati sa prethodnom senkom.

3. Na unutrašnju stranu kapka stavite svetlo narandžastu i razmažite do spoljne strane kapka.

4. Svetlo narandžastu nanesite i na donju stranu trepavica do pola, pa nastavite sa bakarno tamno – braon bojom do kraja donjih trepavica.

5. U ovom koraku, naglasite unutrašnju stranu oka (bliže nosu) sa bež bojom, a zatim nastavite sa stavljanjem tečnog ajlajnera uz ivicu kapka, kao i na unutrašnju stranu trepavica (ovde možete da upotrebite i krejon)

6. Poslednji korak je da naneste maskaru na trepavice i veštačke trepavice.

Pročitajte i… Našminkajte oči jednim potezom

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.