Soft glam makeup je ponovo u modi!

by | 3 januara, 2023
Soft glam makeup

Soft glam makeup postao je ponovo popularan, zahvaljujući Netfliksovoj seriji „Sreda“. A evo i kako postići ovaj look.

Sreda je dokazala da gotska lepota nije samo crni ruž i bleda koža. Netfliks hit serija vratila nam ovaj makeup look u modu.

Istorijski gledano, kada pomislimo na goth, zamišljamo super bled ten uparen sa veoma teškom šminkom za oči i tamnim ružem. Meki got je je mnogo aktuelniji, uparujući prigušen smokey eyes sa prigušenim usnama koje pružaju uzvišeniju isporuku koja ljude privlači.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wednesday Netflix (@wednesdaynetflix)

Soft glam makeup

Očigledno, Sredi možete zahvaliti što je pokrenula trend, ali postoje i drugi faktori. Nežni gotski izgled šminke ponovo se pojavljuje svuda – vidimo u čitavoj pop kulturi, od serija, filmova, muzike do lepot. Meki gotski izgled je posebno popularan jer se fokusira na čist ten, meko neutralno oko i duboku golu boju usana koju svako može da usvoji i učini svojom.

Svaki izgled šminke koji je svestran i laskav će osvojiti obožavaoce. Ono što je sjajno u trendu meke gotske šminke je to što može raditi za svakoga. Izgled se može primeniti na različite načine kako bi se uklopio u nečiji lični stil igrajući se bojom ili fokusom, od izduvanog zadimljenog senki za oči do žestokih obrva i duboke nijanse za usne. Postoji toliko mnogo načina da se eksperimentiše sa ovim žanrom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gabbriette

Kako napraviti meku gotsku šminku

Ključ je u tome da to nije previše gotsko ili kostimirano, što može biti fina linija. „eke uobičajene greške mogu biti nanošenje više šminke nego što je potrebno. Trend meke gotske šminke je u tome da imate te meke gotske vibracije, ali ne do tačke u kojoj postaje preteška ili mračna.

Pazite da ne preterujete s šminkom. Da biste dobili ovaj izgled kako treba, morate uspostaviti ravnotežu između oka i usana, pazeći da su oba dovoljno raspršena ili nisu tako jasno definisana da izgleda uglađeno. Upotreba samo jednog sloja proizvoda je odličan način da se boja isplati bez dodavanja previše pigmenta.

Zabavite se igrajući se sa atmosferom i zapamtite da postoji mnogo načina da se okrenete prema izgledu. Neutralno izduvano zadimljeno oko sa izrazitim tamnim ili golim usnama radi skoro za svakoga tokom cele godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wednesday Netflix (@wednesdaynetflix)

Da biste svojim obrvama dali neki oblik, koristite gel za obrve da ukrotite dlačice obrva i da ih zadržite na mestu. Postignite lako neutralno zadimljeno oko koristeći neutralnu paletu, mešajući tamno smeđu do svetlu od linije trepavica do obrva.

Koristite duboko pigmentiranu crnu olovku za oči kako biste podvukli oči, a zatim razmazali prstom za difuzni izgled koji nije tako lep ili precizan.

Zakucajte meki gotski ten koristeći bazni proizvod da biste koži dodali malo prekrivanja. Sa mekom gotikom, definitivno ćete želeti da izbegnete dodavanje previše boje, kao što je rumenilo, ali malo konture za izdubljenje obraza može pomoći da se postigne taj blago utonuli izgled.

 

Lepota i zdravljeLeon Bennett / Stringer via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.