Šta profesionalci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?

by | 20 marta, 2020

Bitno je kako izgledate na video poziv sastanku. Osećaćete se bolje, a i delovaćete ozbiljnije ako stavite malo šminke. Šta kažu stručnjaci, šminkeri i beauty savetnici, pogledajte u nastavku

Razne životne stvari i navike smo morali da promenimo u novonastalim okolnostima, što između ostalog znači da svi koji mogu svoje poslove obavljaju od kuće. Sastančenja po kancelarijama, kafićima ili odlazak na putovanje kako biste sa nekim lično razgovarali o izazovima posla nisu više opcija. Naravno, zahavljujući internetu, svi imaju mogućnost da obave važne poslove i dogovore i putem video poziva. Međutim, to što ste kod kuće ne znači da bi na ovakav vidi sastanka trebalo da se pojavite apa-drapa. Zato, baš kao što makeup koristimo kada idemo na posao, što nam daje sigurnost i samopouzdanje, treba ga koristiti i za video poziv. Zašto i kako se treba našminkati za virtualni razgovor sa kolegama tumači šminkerka Tejlor Dempsi i blogerka Ostin Tuson.

Koja boja karmina odgovara svakom horoskopskom znaku

– Trenutno imam niz Google Hangouts sastanaka i virtualnih kafa, ali pre toga se obavezno našminkam, jer se osećam bolje, nekako sam više „prisutna“ – izjavila je beauty urednica i blogerka Ostin Tuson.

– Predlaže barem malo šminke za video pozive jer ćete izgledati urednije. Naime, kolege su navikli da nas gledaju u poslovnoj ili barem ne kućnoj odeći, pa kad im se javimo u kućnom izdanju, bez frizure i šminke, atmosfera se menja. Ne mogu da vas shvate toliko ozbiljno. Naime, kod kuće je lako totalno se opustiti – objašnjava ona i dodaje kako se sprema za video pozive:

sminka jagodice lepota

– Stavim prvo kremu za hidrataciju, a onda i CC kremu, malo bronzera i rumenila, sredim obrve i malo maskare i to je to. Osećam se dobro, a opet nemam previše šminke – ističe Ostin, prenosi 24.sata.hr.

– Baš kao što šminku koristimo na poslu, što nam daje sigurnost i samopouzdanje, jer nismo uglavnom navikli da idemo okolo bez ičega na licu, slično je i s video pozivima – tumači šminkerka Tejlor Dempsi.

Šta ženu čini lepom: Osobine pravih dama

– Držite se jednostavne šminke i one koju inače koristite – predlažu stručnjaci.

– Šminkajte se onako kako biste se sredili za posao, činjenica je da nam šminka pomaže da na video pozivu ne izgledamo „isprano“, što zavisi i o od osvetljenja.

– Oči puno otkrivaju, zato predlažem da stavite malo senke ili maskaru – ističe Viki Salemi, poslovna savetnica.

Pet tajni šminkanja Dženifer Lopez koje je čine mlađom

– A da bi vam se šminka i lice videli, razmislite o mestu s kojega radite video poziv, na primer nije dobro da je prozor iza vas jer ćete biti u senci – kaže Salemi i dodaje:

– Idealna pozicija je bočno od prozora, ako nemate svetlost koja dolazi spreda.

Poznati šminker otkriva: Koje boje šminke pristaju vašem tenu

Foto: Guliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.