Tetovaže na noktima novi su trend

tetovaže

Tetovaže sa različitih delova tela definitivno se sele i na nokte!

U poslednje vreme, na TikToku, zapazili smo tattoo umetnike koji pomoću mastila i pištolja za tetoviranje ukrašavaju nokte svojih klijenta kako bi kreirali apstraktna umetnička dela i moramo priznati da smo u iskušenju. Tetovaže su obično trajne. Međutim, kako se ispostavilo, one na noktima to nisu, što znači da možete slobodno da eksperimentišete. No, pre nego što odlučite da se upustite u ovu manikir avanturu, pomažemo vam da bolje upoznate ovaj trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @needlevvoman

Šta su tetovaže na noktima?

Kako samo ime kaže – tetovaže oslikane na nokatnoj ploči, umesto na koži. Iako se kreiraju pomoću pištolja za tetoviranje i mastila, na isti način kao i tipične tetovaže, one zahtevaju izuzetno mirnu ruku tattoo umetnika. Dakle, vaši nokti mogu biti savršen “izlog” za zabavne fontove ili male, značajne simbole. Stilski, što je dizajn jednostavniji, to je i postupak tetoviranja lakši (s obzirom na ograničen – čitajte: mali – prostor).

PROČITAJTE I…Od minimalnih do simboličnih: Neke od naših omiljenih selebriti tetovaža

Umesto da tetovira vašu kožu, tattoo umetnik aplikuje mastilo na vaš nokat, što znači da su tetovaže na noktima privremene. Tetovaža je, u suštini, samo izgrebana na površini nokta, tako da “izrasta” sa njim, usled čega je i trajanje tattoo dela ogrančeno na oko šest meseci. Upravo zbog toga, nema potrebe da trošite vreme pokušavajući da izaberete dizajn koji ćete voleti i za dvadeset godina – to je zapravo prilika da eksperimentišete i sa dizajnom i i sa bojom. Tatto majstori preporučuju da dizajn bude što minimalniji, u vidu finih linija i tačaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @needlevvoman

Da li su tetovaže na noktima bezbedne?

Jesu, no važno je da se odlučite se za proverenog i iskusnog tattoo majstora koji dobro zna šta radi. Takođe, važno je da se radi na tačnoj dubini. Tetovaže na noktima su poput ogrebotina na nokatnoj ploči koja je, poput kose, gusto nabijena keratinom. Za razliku od kose, ispod noktiju je meko tkivo koje tatto majstor može povrediti ukoliko se postupak tetoviranja izvodi previše agresivno. Ako ste ikada povredili nokat, znate da je to osetljivo i ranjivo područje! Rizik uključuje pojavu krvarenja i infekciju, što može biti opasno. Zato, nipošto ne pokušavajte da budete sami svoj majstor!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gabby (@gpignanelli)

lepotaizdravlje.rsInstagram/@needlevvoman

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.