Kako staviti crveni karmin? Nosite ga smelo i u kancelariji

by | 19 februara, 2023
Kako staviti crveni karmin

Većina žena koristi crveni ruž samo za posebne prilike. Pokazaćemo vam kako staviti crveni karmin, a da to izgleda efektno ne i napadno.

Objašnjenja su vrlo tipična: „Plašim se da budem vulgarna“, „Ne želim da privlačim pažnju“… Ipak, vredi rizikovati i dodati boju svojim usnama ali i životu.

Štaviše, danas su karmini crvenih nijansi zauzeli svoje čvrsto mesto u kancelarijskom životu… Zanimljivo je pogledati podatke istraživanja, koje je sprovela velika britanska kozmetička kompanija. Od 460 ispitanih žena, uključujući bankarske službenike, advokate i državne službenike, 91,2% žena koristi crveni karmin na poslu. A 78% se oseća samouverenije sa njim, nego sa prirodnijim nijansama.

Međutim, kako biste postigle savršeni izgled usana, pratite ova zlatna pravila.

Kako staviti crveni karmin? 5 zlatnih pravila

Kako izabrati pravu nijansu?

Ako imate tamniji ten, duboke prigušene nijanse zrelih višanja ili vina će vam savršeno pristajati. Ukoliko ste blede puti, birajte nijanse koje imaju rozi podton. (Pročitajte i ovo: Kako odabrati nijansu ruža prema podtonu kože?)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Popović (@tijanasvanity)

Kako staviti crveni karmin svetlije nijanse?

Pre nego stavite svetliju nijansu crvenog karmina, nanesite malo pudera na usne kako vaša prirodna boja usana ne bude u kontrastu sa ružem. Takođe, ne zaboravite na olovku za konturiranje u boji ruža. Ona će naglasiti usne i dati im lepši oblik.

Da li crveni karmin treba da se nanosi prstima?

Ne pokušavajte da crveni karmin nanesete prstima. Ako ste već odrabrali crveni ruž, onda je jasno da vam je cilj da naglasite usne. Skrenite pažnju na njih. Tapkanje prstima će samo ublažiti boju i „oštrinu“ ivica usana.

Kako staviti crveni karmin zimi?

Zimi ga obavezno koristite uz balzam za usne. Crvena boja je jedan od pigmenata koji najviše isušuje kožu. Zbog toga se najčešće u crvenom karminu nalazi više hidratantnih sastojaka, nego na primeru u pink ružu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@lasagna_baby)

Kako upariti rumenilo sa crvenim karminom?

Uparivanje rumenila sa crvenim karminom je veoma važno. Ako jagodice nemaju boju, vizuelno će delovati kao da ste preterali sa šminkom. Stoga, pre svega, treba obratiti pažnju na tonove. Ako ne želite da ekspetimentišete, bolje je da izaberete rumenilo rozih ili crvenih tonova (slično našoj prirodnoj boji obraza), umesto braon ili narandžasta.

 

Miljana MomirovićLightFieldStudios/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.