Savršeno iscrtane usne: TikTok trik donosi izgled profesionalne šminke

Savršeno iscrtane usne nisu nimalo naivan cilj, srećom, na društvenim mrežama lako se mogu naći trikovi koji pomažu prilikom šminkanja. 

by | 21 februara, 2023
savršeno iscrtane usne

Zamislite samo kako bi izgkedalo kada bi se karmin razmazao preko pola lica! Užasna zamisao, zar ne? Niko ne bi želeo da izgleda kao Džoker, pa zbog toga žene veoma paze prilikom nanošenja karmina. Savršeno iscrtane usne nisu nimalo naivan cilj, srećom, na društvenim mrežama lako se mogu naći trikovi koji pomažu prilikom šminkanja.

TikTok nas je još jednom počastio trikom koji sprečava pojavu razmazanih i loše nanesenih karmina. U pitanju je savet koji nas uči da nanesemo olovku za usne poput profesionalnog šminkera.

Savršeno iscrtane usne: Najpopularniji TikTok trik koji olakšava nanošenje karmina

Ako ste se pitali kako da nanesete olovku za usne i karmin poput pravog profesionalca, spremite se za najnoviji trik. U pitanju je upotreba prozirnog pudera za setovanje, a nakon toga upotreba olovke za usne. Lepota trikova za šminkanje je upravo u tome što pomažu da se lako i brzo postigne efekat profesionalne šminke. Kada je u pitanju ovaj novi hak za savršeno iscrtane usne, može se reći da je popularan pre svega zato što osigurava dugotrajnost boje na usnama.

Puder za setovanje pomaže da se apsorbuje višak sjaja i na taj način se stvara glatko, suvo platno za koje se proizvodi poput olovke za usne i karmina lako lepe. Na ovaj način postižete maksimalni intenzitet i dugotrajnost boje, a u isto vreme ova tehnika pomaže da se spreči bilo kakvo pomeranje i razmazanost važih proizvoda.

Zašto je ovaj trik u trendu?

Ukoliko se pitate zašto je ovaj trik za savršeno iscrtane usne u trendu, setite se koliko ljudi vole da vide dobru šminku. Osim toga, vlada minimalizam i sve su popularnije teknike koje daju maksimalan efekat sa što manje rada. U skladu sa tim, ovaj trik je veoma popularan jer ga je veoma lako sprovesti u delo, a osim što će vaše usne izgledati kao da ste upravo izašli iz šminkerskog salona, efekat će biti i dugotrajan. Ovaj trik doprineće tome da nekoliko sati ne morate uopšte razmišljati o svojim usnama jer će one biti netaknute.

Kako izvesti ovaj TikTok trend za usne?

Kada se pojavi novi trik za lepotu, to je veliki plus jer se svakim novim trikom postiže isti rezultat na što jednostavniji način.

@stazzylicious #stitch with @yar4g ♬ original sound – Anastazia

Najpre je potrebno da hidrirate vaše usne kako ne bi došlo do ljuspica ili krvarenja. Koristite balzam za usne kako biste imali čiste, hidrirane usne, a onda na njih nanesite puder za setovanje. Puder nanesite četkicom na ivice usana, a onda skinite višak proizvoda. Puder bi trebao biti u što neutralnijoj nijansi, kako bi se zadržala prirodna boja usana.

Nakon što nanesete puder, pređite na nanošenje olovke za usne. Obojite ivice usana olovokom, a zatim na unutrašnjost usana nanestie mat ili svetlucavi karmin. Ukoliko koristite mar ruž za usne, i njega možete setovati prozirnim puderom. Međutim, ukoliko je vaš izbor svetlucavi ruž ili sjaj, nemojte stavljati puder preko jer možete izgubiti sjaj.

Nadamo se da vam se sviđa ovaj trik sa TikToka i da ćete ga brzo isprobati. Najbolje kod njega je to što je dobar za bilo koju nijansu karmina, od nude nijansi do smele crvene i bordo.

Jovana JevtićAndriyko Podilnyk/Usplash


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.