Želite savršen mejkap na fotki? Izbegnite ove četiri greške

by | 19 maja, 2017

Loša šminka može da bude jedan od glavnih krivaca za lošu fotku koju želite da postavite na neku od društvenih mreža. Mejkap artisti izdvajaju četiri najčešće greške u šminkanju i objašnjavaju šta treba da uradimo kako bismo ih izbegli i napravili super selfi.

Foto: Thinkstock

Prva greška i možda i najveća jeste previše pudera! Da biste izgledali sveže, stavite četkicom ili bolje prstima puder samo na glavne tačke na licu – sredinu čela, bradu, predeo ispod očiju i bočne strane nosa.

Previše hajlajtera je druga greška! Može da učini vaš izgled neprirodnim. Preporučuje se da hajlajter postavite na vrhove jagodica, iznad gornje usne i na samu unutrašnjost očiju. Izbegavajte centar obraza i čelo.

Treća greška odnosi se na pokušaj da postignete savršene obrve, koje su hit na Instagramu! Za običan selfi treba se fokusirati da imaju dobar oblik i formu. Mejkap stručnjaci preporučuju upotrebu maskare i toniranog gela za obrve, za popunavanje praznina olovku i na kraju četkanje da bi dobile prirodan i malo razbarušen izgled.

Loše nanošenje maskare je četvrta greška! Kratke i ravne trepavice daju efekat umornog pogleda. Zato vizažisti koriste uvijač za trepavice, i to najmanje 30 sekundi. Nakon toga stavljaju crnu maskaru, i to u nekoliko slojeva.

Pročitajte i … Sedam stvari koje morate da znate o šminkanju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.