Dior je lansirao još jedan sjajan trend iz prošlog veka

Povratak „modnih“ devedesetih bio 2016. godine, a sudeći po Diorovoj reviji na Milanskoj nedelji mode vraćaju nam se i šezdesete. Oživljavanje i osvežavanje starih trendova već je uveliko praksa, pa je, u skladu sa tim, ova poznata modna kuća za jesen lansirala još jedan neodoljivi trend iz prošlosti u potpuno novom ruhu.

Foto: Guliver/Getty Images

Kao dodatak svečanim haljinama oštrog izgleda i kombinezonima inspirisanim radničkom uniformom u modro plavim nijansama Dior nam je vratio beretku. Ovo nije klasičan štofani model koji nose mlade francuskinje, već verzija od crne kože koja više podseća na detalj koji su nosile revolucionarke – stil koji korene vuče u vojnim uniformama, da bi šezdesetih postao obeležje umetnika, bitnika sa Monmartra.

Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte i…Seksi i ženstvene – ove cipele biće veliki trend sezone

Kliknite na sledeću stranu…

Diorova interpretacija proizvodi baš ove vibracije. Uparena sa širokom paletom plavih nijansi, boje osnaženih žena u pop kulturi, ova beretka obojena je feminizmom, toliko prisutnim u svim sferama, pa i u modi ove godine. Kožna beretka biće savršen par „We should all be feminists“ (sve mi moramo biti feministkinje) majicama koje je Dior lansirao u prolećnoj kolekciji. Majice sa snažnom porukom postale su pravi hit sezone, pa ne sumnjamo da će i beretke krenuti njihovim putem.

Foto: Guliver/Getty Images

Iz Diora poručuju – ukoliko želite da iznesete trend na pravi način napravite balans između strogog i ženstvenog. Obuća inspirisana vojničkim čizmama, beretka i nežna večernja haljina odlična su kombinacija. Sa druge strane stroga odela i beretka zahtevaju ženstvene salonke i nežnu, valovitu kosu.

Foto: Guliver/Getty Images

Trend je prva ponela Rijana, i to baš kako treba. Lepa pevačica može vam poslužiti kao inspiracija.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: