Categories Travel

Dolce Vita: Kul skriveni barovi u Italiji

Kada putujete na turističko odredište, ponekad najvrednija stvar koju možete dobiti je mir i privatnost usred užurbanih gužvi.

Iako je to teže postići na vrućim točkama kao što su Rim, Firenca i Milano, postoji jednostavan način da se to postigne: uputite se u jedan od mnogih tajnih ili skrivenih barova u Italiji. Ako je leto, ova skrivena mesta  mogu pružiti sklonište od sunca ili ugodno skrovište u zimskim mesecima.

Pretvorite svoju noć u avanturu pokušavajući pronaći jednu od tih neuhvatljivih mesta gde ćete se osećati posebno.

THE BARBER SHOP SPEAKEASY, RIM

@thebarbershoptbs

Smešten u originalnom džentlmenskom frizerskom salonu, Barber Shop je podzemni koktel bar smešten u jednom od mirnijih područja Rima. Obožavan od strane lokalnog stanovništva i nudi širok raspon koktela, savršeno je mesto za završetak večeri.

SPIRITO, RIM

@spirito_pigneto

Prošetajte u prodavnicu sa sendvičima, a zatim kroz mesaru i stižete u Spirito, uzbudljivi bar jedinstvene harizme koji se nalazi u trendi rimskom području Pigneto. Ovo mesto će vam pružiti opušteni izlazak, ali i hedonizam uz ukusne burgere.

BACKDOOR, MILANO

Ovo kičasto čudno malo mesto je najmanji bar na svetu zahvaljujući prostoru od 1,2 kvadratna metra. Moguće je smestiti do četiri gosta istovremeno i zahtevati pristup ključu  lozinkom. Konobar nosi masku Guya Fawkesa, ali ne dopustite da vas to odvrati. Kao što zvuči jezivo, zapravo vam omogućuje da se potpuno opustite i isprobate nešto  novo i drugačije.

 

1930, MILANO

@backdoor43_milano

Ovo mesto je tako tajno da nema ni adrese. Pronađite skrivena vrata u trgovini i bićete nagrađeni transportom u 1930-e. Osetićete  se potpuno ekskluzivno u pomno uređenom prostoru sa zidovima od cigle, kožnim kaučima i muzikom iz 1930-ih.

Foto: @cntraveller.com

Vodič kroz Španiju: 3 top destinacije koje garantuju odmor i lud provod!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA