Categories Travel

Harmony kamp: Kako se odmara duša?

 

BASIC FOOD

Ovih sedam dana počinjaće mi bez jutarnje kafe jer pre sedam trčim na Zdenkin čas joge. Zahvaljujući ovim časovima poželela sam pre mnogo godina da upoznam svet joge i, hvala bogu ili Šivi i Šakti, to me je spasilo. Dok se povezujem sa svojim dahom, lice mi dodiruje vetar s mora, koje je toliko blizu da se ponekad čuje kako i ono diše u ritmu jogijskog daha. Zatim, sledi veganski doručak i svi ostali veganski obroci. Hrana je potpuno basic, bez bilo kakvih gastronomskih eksperimenata. Osećate ukus svake pojedinačne namirnice i ne pitate se šta je to što jedete. Sočivo, varivo od blitve, krompir, kukuruznu kašu… i to osećate. Ne pitate se, ni u jednom momentu, smete li i da li je zdravo. Jedino postoji rizik da pojedete mnogo – sve je toliko nedvosmisleno prirodno i ništa vas ne podseća da treba da budete restriktivni prema sebi, ili da se uopšte bavite mislima o hrani, ili zdravlju. Sve je tu.

 

ŽELIM SVE!

Dan teče tako što ne postižem da radim sve što bih želela. Ipak, nateram sebe da iskuliram tu napetost i vratim se u zen. Neću stići da plivam, neću stići da čitam, neću stići da se ispričam sa svim divnim ljudima koje sam upoznala, a oni su puni tako neverovatnih spiritualnih iskustava. Već sam pomenula da ne znam na koji seminar da idem, a koji da propustim. Harmonija ovog mesta nije toliko uznepredovala da možete da koristite paralelan i nelinearan tok vremena, tako da morate da napravite izbor. Ponešto o seminarima i predavačima između kojih moram da biram s mnogo dvoumljenja pročitajte na sledećoj strani. Istovremeno, velik broj alternativnih stručnjaka, od bioenergetičara do astrologa i šamana, nudi vam svoje usluge i pomaže vam da se oporavite i vratite u ravnotežu. U sećanja koja ću pamtiti do kraja života spadaju sasvim sigurno i neki trenuci fenomenalnih masaža ispod belog šatora, po kom titraju senke borova dok oko mene leluja miris suvog smilja i morske soli.

GONNNGGG…

I kada sam pomislila da sam zaista dobila dovoljno i da više ne mogu i ne želim ništa, zove me zvuk gonga. Svakog popodneva, u vreme sijeste, odlazim na smirujuću i harmonizujuću gong kupku. Vedran Peternek, čarobnjak na gongovima, pomaže nam da svi zajedno, tiho polegli na pod, otplovimo u neke druge svetove. O tome kako
mu to polazi za rukom Vedran kaže: “Uporebljavamo neobične instrumente različitih kultura u meditativnom koncertu kako bismo poveli ljude na zvučno putovanje. Nalazimo se na mestu bogatom prirodnim zvukovima koji doprinose celokupnom doživljaju: pesma ptica, cvrčaka, vetra, mora – time je ugođaj mnogo lepši.

U jednom kratkom vremenu zaboravimo sav stres, sva naša ograničenja nestaju i ostaje samo totalno prisustvo u osećaju kako je sve savršeno, ovde i sada. A sve je to lepo i lako kada nađete partnera koji u potpunosti podržava ono čime se bavite. Dolazi do simbioze kreativnosti i ljubavi. Drago mi je da tu simbiozu mogu podeliti sa
ljudima, ovde, na Harmony programu gde imamo priliku uz pesmu prirode i pradavnih instrumenata poći na jedno nezaboravno zvučno putovanje.”

Informacije i rezervacije: OrganizacijaSrbija@gmail.com, www.TehnikaEmocionalneSlobode.com i facebook: Jasmina Kovačev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA