Još niste isplanirali svoje zimsko putovanje? Donosimo listu najboljih evropskih destinacija

by | 18 decembra, 2019

Ako imate barem malo vremena da odmorite tokom praznika, vreme je da osmislite zimsko putovanje na kome ćete se tokom praznika napuniti baterije i uživali u svom slobodnom vremenu na pravi način. Možda je ova zima sada idealno vreme za promene u prazničnoj rutini i putovanje u kome ćete iskusiti pravu zimsku avanturu.

Donosimo listu od 5 evropskih destinacija idealnih za zimsko putovanje.

1. Austrija i Nemačka

Najlepša praznična atmosfera trenutno je u gradovima u Austriji i Nemačkoj. Ukrašene ulice, pop up restorani, kuvano vino i dobra energija su povod, da vikend povedete u Beču, a idealna lokacija za nešto duže putovanje biće Minhen i Berlin. Ako pak želite da izbegnete gužvu, odaberite neki manje posećen gradić u Austriji ili Nemačkoj.

2. Italija

Iako ne zvuči kao idealna zimska destinacija, ali Italija tokom praznika menja ruho, nije puna turistima i daje mnogo više slobode za istraživanje. Tokom zime mnogo povoljnije i lakše naći ćete smeštaj. Odaberite bilo koji grad i uživajte u atmosferi koja inspiriše.

3. Budimpešta

Ako ne želite da dugo putujete, prava praznična čarolija čeka vas u Budimpešti. Sve je ukrašeno od parkova, trgova i prosto je sve u novom ruhu. Ako ste je već posetili, tokom zime će Budimpešta za vas imati potpuno novu dimenziju.

4. London

Tokom zime poseta londonskim muzejima je gotovo besplatna, a tokom praznika grad dobija potpuno novu, topliju energiju. Uz to, ako ste se čuvali za veliki zimski shopping, London je idealno mesto za vas.

5. Finska

Finska je najprimamljivija zemlja tokom zime, zemlja Deda Mraza i divnih zimskih prizora. Takvu idilu ne možete doživeti nigde na svetu. Muzeji, sneg i topao čaj za poneti su sve što vam treba za obilazak i potpuni ugođaj.

Foto: Pexels, GettyImages

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.