Categories Travel

Putopis iz Egipta: Put u kolevku civilizacije

Vožnja kvadom po pustinjskim dinama je još jedan adrenalinski izazov i zaosta posebno iskustvo, kojem morate pristuiti vrlo opremljeni, glave obavijene maramom, naočarima koje iznajmljujete na licu mesta i uz kacigu koju dobijate sedanjem na kvad.

Ova vožnja kroz pustinju vam pruža neverovatan pogled na peščane staze kojima ne vidite kraj. Nakon toga smo se vozili kolima, čiji volan je ravan pokretljivosti volana Jugo i zaista vam posle ovog dana teretana ni ne treba. Eventualno sauna i spa da relaksirate i složite misli, a i iščistite kožu.

Kuhinja u Egiptu je vrlo raznovrsna, sa mnogo začina. Kada poručujete limunadu, naglasite da želite svežu jer ćete u suprotnom dobiti Sprite ili Seven Up sa komadićem limuna ili limete, a sveže ceđena limunada je mlečnog ukusa i dosta se razlikuje od naše. Voda iz česme tamo nije preporučljiva za piće i zaista je neophodno da svakodnevno pijete probiotik.

Lokalna prodavnica sa začinima

Sam centar Hurgade je veoma haotičan. Ulice su bučne, vozači nervozni a na svakom ćošku će neko probati nešto da ti proda. Niko nije nasilan niti previše nametljiv, ali daće sve od sebe da ukoliko uđete u njihovu radnju vi izađete sa kesom.

Egipat vam daje koliko ste spremni da zagrlite, zemlja za svačiji ukus i svačije potrebe.

Pročitajte i… Putopis iz Sicilije: Zemlja vrele krvi

Pročitajte i…#dolcevita lekcije iz Torina: 3 načina da uživate u životu kao Italijanke, powered by Fiat 500L

Autor: Ivana Ilijin

Foto: privatna arhiva

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA