Categories Travel

Top 5 evropskih destinacija za Dan Zaljubljenih!

Sigurno ste se već zapitali kako bi ove godine mogli da začinite ovaj mesec ljubavi i uradite nešto drugačije. Naročito ukoliko vam je devojka ili supruga suptilno stavljala do znanja da ove godine želi posebno iznenađenje za Dan Zaljubljenih. I dok se panično pitate sta bi mogli da organizujete za ovogodišnje iznenađenje, mi imamo 5 romantičnih predloga destinacija za proslavu Dana Zaljubljenih!

Piše: Marija Orović Jovanović
@maxytravelette

1. Pariz

Naravno, nije ništa neobično što je upravo Pariz jedna od glavnih destinacija za romantičnu posetu. Poznat kao grad ljubavi, zaista odiše posebnom vrstom romantike i lepote. Njegovi veličanstveni pogledi na grad su zaštićeni UNESCO-vom poveljom po kojoj se ne mogu graditi zgrade visočije od 6 spratova, što samom gradu daje poseban šarm i jedinstvenost. Ne zaboravimo romantične bistroe na uglovima Pariza kao ni kamenite ulice Montmarte četvrti. A tu je i četvrt Marais sa skrivenim draguljima – fantastične galerije, dizajnirani butici, muzeji… Ali kako odoleti pogledu na Ajfelov Toranj koji blista pa još na Dan zaljubljenih – nikako! Znam da ja nisam jer sam u ovom gradu ljubavi, baš ispred Ajfelovog Tornja rekla svoje sudbonosno „da“!

2. Talin

Možda će vas ovo iznenaditi, ali smatram da je Talin jedan od najromantičnijih gradova u kojima sam bila. Glavni grad Estonije, pored toga što je jedan od najnaprednijih gradova Evrope što se tiče internet tehnologije, nudi i jedinstven doživljaj srednjovekovne kulture. Ambijent Starog Grada je zadržao stil i šarm nekadašnje tvrđave pa ćete uživati u ovoj istorijskoj šetnji. Mislim da je ovaj grad lep u svako doba godine, ali u zimskim mesecima ima posebnu čar. Raznobojne pastelne kuće prekrivene snegom su me podsećale na prizore iz bajki koje sam čitala u detinjstvu. Njihovi vidikovci pružaju tako divne prizore od kojih vam zastaje dah. A ako ste za romantičnu večeru u srednjovekovnom stilu samo pod svećom, to možete i uraditi u jednom od restorana u samom centru grada kod gradske većnice. A ako se osećate posebno avanturistički, možete i probati meso od medveda koje se nudi u nekoliko restorana. Na mom kanalu Maxy Travelette  možete pogledati OVDE  video vlog iz ovog nezaboravnog grada.

Pročitajte i…Sve prednosti solo putovanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA