Categories Travel

Top 5 mesta koja morate posetiti u Milanu

Dobrodošli u Milano: grad koji obuhvata posao i uživanje, onako kako samo Italijani znaju! Morate isprobati čari aperitiva, pizze, paste, najboljeg sladoleda na svetu, a i takođe uživati u pričama i luksuzu modnih imperija kao što su Versace, Armani, Prada, Salvatore Ferragamo i mnogi drugi. Milano je metropola koja živi od mode i kojoj je stil zaštitni znak.

Nema osobe koja nije čula za Duomo, prelepu katedralu u centru grada, Galeriju Vittorio Emanuele i mnogobrojne šoping ulice. Za osobe koje više vole malo drugačiji doživljaj mogu da se upute u Breru, deo grada koji nudi raznovrsne galerije i vintage radnje. Ipak, šta će vam svi posavetovati jeste da svakog jutra započnete dan sa šoljom kapućina i kroasanom, bas u italijanskom stilu. Nije lako izabrati 5 mesta ovog grada modnih imperija, ali postoje neka kojima bih se uvek vraćala:

1. Duomo

Kada kažemo Duomo, odmah se setimo milanske katedrale u srcu ove metropole. Ali najlepši doživljaj je popeti se gore na ovu prelepu građevinu i prepustiti se utisku da imate ceo grad na dlanu. Uvek je bolje ići radnim danima jer je manje ljudi pa je samim tim i lepše, pogotovo ako i dan na koji odete je prolećni i sunčan.

2. Lubar

Trenutno veoma popularno mesto u Milanu, Lubar je jedan od restorana u kom možete probati italijanske specijalitete ali na malo moderniji način. Nadomak centra grada, veoma je jednostavno pronaći ga, a i u isto vreme izbeći gužve u vreme ručka. Takođe je moguće otići ujutru u ovaj predivni bar i uživati u doručku ovog trenutno najtraženijeg lokala u Milanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA