Categories Travel

Top 6 mesta koja morate posetiti u Parizu

Piše: Marija Orović Jovanović @maxytravelette

Bilo koju destinaciju da izaberete u prolećnoj sezoni , nećete pogrešiti. Ali postoji par mesta čije slike su prepravile instagram u doba rascvetalih pupoljaka. Jedan od njih je naravno Pariz.

Pariz je čuven kao grad svetlosti i ljubavi i svakako jedan od najlepših gradova koje sam posetila. U ovom tekstu ću vam predložiti nezaobilazna mesta prilikom posete Parizu.

1. Da li uopšte treba naglašavati obilazak Ajfelovog Tornja?! Mislim da ne . Ali evo par saveta po pitanju posete istog. Ukoliko ste u mogućnosti najbolje bi bilo da rezervišete vaše karte online što će vam uštedeti dosta vremena. Morate biti spremni da i ukoliko imate karte za obilazak tornja, čekanje je nezaobilazno zbog bezbednosnih mera. Definitivno je vredno popeti se na vrh tornja jer je pogled divan, a ako želite da uštedite koji evro, ne kupujte kartu do vrha već do drugog sprata a ostatak se možete popeti pešaka.

2. Najbolji pogled na Ajfelov Toranj i popularno mesto za slikanje sa pozadinom istog je Trokadero. Linije 6 i 9 vode do njega. Ali imajte na umu da nije svako doba dana pogodno za slikanje ovde jer turisti preplavljuju ovaj trg od 8, 9 sati ujutru. Tako da ako želite da vam u slici ne budu drugi ljudi, poranite .

3. Versaj bi trebao biti nezaobilazna tačka vašeg programa kada ste u Parizu. Obično ima organizovanih tura do tamo, ali možete i sami otići gradskim prevozom sa kartom koja otprilike košta oko 22e. Za ovu znamenitost predlažem takođe rane jutarnje časove kao i da obezbedite dobrih 5 sati boravka ovde. Nećete se pokajati. A ovde možete pročitati i detaljniji tekst o Versaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA