OBJAVITE RAT celulitu: Tretmani (II deo)

by | 24 septembra, 2009

IPL, tri-active, endermologija, mezoterapija, velasmooth ili topli zavoji…

Tretmani protiv celulitaIntenzivna pulsirajuća svetlost (IPL)

Kako deluje: IPL je možda najvrelija stvar za redukciju celulita, i to bukvalno! Koristeći širok spektar pulsirajuće svetlosti, eksperti trenutno ispituju na koji način toplota u koži, koju generiše IPL, može da redukuje celulit. Ova metoda koristi se za redukciju bora, a pojedini saloni primenjuju je i za smanjenje celulita. Iskustva u kozmetičkim salonima pokazuju da IPL – deset tretmana u trajanju od pola sata – zaista čine celulit manje primetnim, kao i da zatežu kožu (deset nedelja nakon tretmana). Takođe, IPL podstiče produkciju kolagena, a taj efekat traje čak tri meseca nakon tretmana, što ga čini metodom najtrajnijih rezultata. Kod nas se ova metoda još uvek ne primenjuje, ali lasero-terapija pokazala se uspešnom zamenom.
Mišljenje eksperta: I pored zadovoljavajućih rezultata probnih tretmana, mišljenja o IPL-u su podeljena. Neki stručnjaci smatraju da je tretman intenzivnom pulsirajućom svetlošću značajan korak napred u rešavanju problema sa celulitom, dok drugi misle da uopšte ne deluje na kolagen, i da, čak i pod uslovom da je to tačno, ne može uticati na celulit. Celulit nije posledica promena u kolagenu, već u masnom tkivu.
Kakav je osećaj: Oni koji su se podvrgli ovom tretmanu opisuju ga kao bezbolan, uz osećaj toplote na mestima na koja se usmerava IPL. 

„Tri-Active“ sistem
Kako deluje: Poput „VelaSmooth“ tretmana, i u primeni „Tri-Active“ postupka koža se zagreva, ali laserom, zbog stimulacije kolagena. Lekar pomoću specijane „glave“ aparata zagreva dublje slojeve tkiva, dok istovremeno, specijalnim delom za hlađenje masira i „usisava“ kožu. Već nakon probnih tretmana (16 u trajanju od po pola sata) svi ispitanici su rekli da je njihova koža zategnutija, mekša i sa manje primetnom „pomorandžinom korom“.
Mišljenje eksperta: Ovaj tretman izaziva umerene rezultate koji traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci, zbog čega je manje efikasan od „VelaSmootha“, čiji su rezultati uočljivi i do pola godine.
Kakav je osećaj: Intenzivna masaža. Mnogim ljudima prija osećaj hladnoće na koži tokom ovog tretmana.

„VelaSmooth“

Kako deluje: „VelaSmooth“ je prvi i, za sada, jedini medicinski aparat za redukciju celulita. Simultano masira problematične delove tela i usmerava infracrvene zrake i radiofrekventne talase na kožu. Princip delovanja sličan je IPL tretmanu. Radio i infracrveni talasi prodiru u dublje slojeve kože, zagrevaju tkivo i formiraju nove količine kolagena, dok masaža podstiče cirkulaciju, čime poboljšava efikasnost tretmana. Pacijenti koji su se podvrgli „VelaSmooth“ postupku uočili su poboljšanje u izgledu celulita čak za 50%, i to nakon samo osam tretmana. Posle pola godine primene tretmana (serije od osam tretmana, dva puta nedeljno), 90 % klijenata primetilo je poboljšanje u izgledu celulita. Iako rezultati vremenom nestaju, 25% pacijenata bilo je zadovojno rezultatima još pola godine kasnije.
Mišljenje eksperta: U najvećem broju slučajeva, „VelaSmooth“ tretman poboljšava stanje celulita, a rezultati su trajniji od onih koji se postižu ostalim anticelulit tretmanima. Postupak se zasniva na kombinovanju nekoliko tehnika za redukciju celulita. Iako ni ova metoda nije svemoguća, za sada je najbolja.
Kakav je osećaj: Sličan toploj masaži. Svi koji su se podvrgli ovom tretmanu tvrde da je potpuno bezbolan.

 

Endermologija
Kako deluje: Obavlja se pomoću specijalnog aparata kojim se istovremeno masira telo, vrši drenaža, podstiče cirkulacija i povećava tonus mišića. Zapravo, specijalnim nastavkom ovog aparata koža se vuče, pritiska i „usisava“, što omekšava „džepove“ masnog tkiva i opušta zategnuto tkivo. Zbog toga, neki eksperti kažu da je endermologija svojevrsna „gimnastika za kožu“. Jedan tretman traje od 30 do 45 minuta, dok su prvi rezultati primetni već nakon osam tretmana.
Mišljenje eksperta: Ovaj metod uklanjanja celulita potpuno je bezbedan. Ipak, endermologija ima kratkotrajne rezultate. Ono što većina pacijenata (klijenata) uočava nakon nekoliko tremana jeste zategnutija koža i manje uočljiva „pomorandžina kora“. No, to je najverovatnje posledica „oticanja“ tkiva, a ne promena masnog tkiva u dubljim slojevima.
Kakav je osećaj: LPG tretman je potpuno bezbolan i svi koji su se podvrgli ovoj terapiji opisuju je kao veoma prijatno iskustvo.

 

Mezoterapija

Kako deluje: Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje pod kožu (mikroiglicama, od 3 do 10 mm dubine) mikrodoza specijalnih koktela. Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikro injekcijama. Tretman traje od 15 do 20 minuta, a rezultati su vidljivi već posle prve mezoterapije. Tokom takozvanih procesa „otapanja“ masnog tkiva, kao što je „Lipostabil“ (injekcije lecitina – enzima koji snižava nivo masti u organizmu), osnovni cilj mezoterapije jeste eliminisanje masnog tkiva i celulita.
Mišljenje eksperta: Mezoterapiju, kao naučnu metodu, prvi je počeo da primenjuje francuski doktor Mišel Pistor, 50-ih godina prošlog veka. Francuska akademija medicinskih nauka svrstala ju je u tradicionalne medicinske discipline.
Kakav je osećaj: Postupak je potpuno bezbedan i bezbolan.

Topli zavoji

Kako deluje: Zone sa celulitom (butine i bedra) premazuju se gelom na bazi morskih algi ili se umotavaju celofanom ili čaršavima koji se priključuju na aparat. Tretman podstiče cirkulaciju, redukuje zadržavanje tečnosti u organizmu, zateže kožu, omekšava masne „džepove“ ispod kože.
Mišljenje eksperta: Rezultati su kratkotrajni – tek nekoliko sati, a stručnjaci tvrde da se ovaj postupak zasniva na kratkotrajnoj dehidrataciji i kompresiji. Toplota podiže temperaturu tela, a gubitak vode (usled znojenja) zateže kožu i čini je mekšom.
Kakav je osećaj: Postupak je potpuno bezbolan, a mnogi ljudi kažu da je koža znatno mekša.

 

 

SUTRA: HRANA ZA BORBU PROTIV CELULITA + RECEPTI

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.