SPA za STOPALA

by | 4 avgusta, 2009

Negovana stopala, savršeno oblikovani i nalakirani nokti esencijalno su važni u letnjim mesecima jer su tada stopala u prvom planu. Ipak, zbog toga ne morate da potrošite čitavo malo bogatstvo na tretmane u kozmetičkim salonima!

Lepota i Zdravlje - spa za stopalaPrimenom odgovarajućeg pribora i preparata, u samo nekoliko koraka, pedikir tretman možete uraditi i kod kuće – za samo pola sata!
Uklanjanje laka & oblikovanje
Potpuno uklonite lak skidačem koji ne sadrži aceton pošto ova materija isušuje nokte. Potom ih isecite i oblikujte, jer su vlažni i omekšali nokti podložniji pucanju.
L&Z SAVET: Prilikom oblikovanja, isecite nokte na palčevima u ravnoj liniji. Na taj način ćete sprečiti pucanje i urastanje.
Osvežavanje & piling
Držite stopala desetak minuta u toploj vodi – u specijalnoj kadici za stopala ili lavoru. Da biste osvežili i umirili kožu, u vodu stavite i vrećiću čaja od mente. Nakon toga, kamenom ili turpijom za pete (sa finim papirom za brušenje) uklonite tvrde naslage kože sa peta i dela ispod palčeva.
L&Z SAVET: Poboljšajte rezultate tako što ćete prvo utrljati sredstvo za piling stopala koje ćete ostaviti na njima sve dok ne uklonite tvrde naslage kože.
Masaža & lakiranje
Masažnim potezima, utrljajte kremu za stopala (ne zaboravite na zanoktice i druge delove kože sklone isušivanju). Nežno potisnite zanoktice gumenim delom iz pribora za nokte. Skidačem laka uklonite tragove krema i nanesite bazu za lak, dva sloja laka za nokte, a zatim i završni, zaštitni sloj.
 L&Z SAVET: Sačekajte bar dva minuta da se osuši osnova, a onda nanesite prvi sloj laka za nokte.

Tekst: Nataša Ćovin Foto: PR, Dreamstime, Arhiva CMI

Tagovi: