Kućna DEPILACIJA: Siguran put do glatke kože

by | avgust 27, 2009

Lepota i Zdravlje - DepilacijaBudući da odlazak u kozmetički salon, radi depilacije, nije uvek najbolja opcija, savladajte najbolju tehniku „uradi sama“ – i bićete uvek spremni da obučete najsmelije letnje kreacije ili bikini za plažu. Saznajte koje su najnovije metode i trikovi uklanjanja dlačica u kućnim uslovima.


AKO SE BRIJETE

Koristite brijač sa nekoliko žileta radi preciznog brijanja.

Menjajte žilete, ili brijač, nakon svakog trećeg ili četvrtog brijanja radi postizanja najboljih rezultata.

Usporite rast dlačica između dva brijanja primenom specijalnog losiona.

PROBAJTE: Nivea Summer Beauty Smooth Legs (435.5 din.) Losion za samopotamnjivanje i glatku kožu nogu.

DEPILACIJA VOSKOM KOD KUĆE
Depilaciju voskom možete obaviti u kozmetičkom salonu, ali i kod kuće. Na tržištu postoji velika paleta proizvoda za tu namenu: možete birati između depilacije vrućim ili hladnim voskom (koji je idealan ako imate problema sa primetnim kapilarama), roll-on aplikatore ili pak trake za čupanje, već spremne za upotrebu i vrlo praktične. Ipak, nije uvek lako izabrati najbolji preparat. Zato smo zatražili preporuke kozmetičara i napravili malu tabelu koja će vam pomoći da odaberete onaj pravi.

 

PRAVILA DEPILACIJE TRAKAMA

Nanesite vosak u smeru rasta dlake, a trake povlačite u suprotnom smeru.

Traka treba dobro da prianja uz kožu. Odstranite je naglim trzajem ruke.

Prilikom nanošenja voska koji se uklanja trakama koristite metalnu lopaticu jer zadržava toplotu.

 

depilacija - tabela

ŽELITE da se oslobodite uraslih dlačica

Koža preponske oblasti naročito je osetljiva i na njoj najčešće urastaju dlačice. Redovna eksfolijacija pomoći će vam da sprečite njihovu pojavu. Osim toga, koristite preparate koji sadrže materije koje sprečavaju urastanje dlaka i ublažavaju iritaciju kože.

PROBAJTE: Avon Skin So Soft Hair Minimising Lotion (249 din.)

 

 – 3 TOP KREME ZA DEPILACIJU –

1 Tanita Moistening Depilatory Cream (220 din.) Krema na bazi kamilice i aloje, idealna za osobe koje imaju osetljivu kožu.
2 Eveline Depilatory Cream for Legs (250 din.) Dermatološki testirana krema sa alojom i ekstraktom dinje pomoću koje ćete odstraniti neželjene dlačice za samo tri minuta.
3 Vitaskin Depilatory Cream (240 din.) Temeljno uklanja dlake i usporava njihov ponovni rast, čineći kožu mekom i glatkom.

 

 Da li baš svi depilatori neprijatno mirišu?

Ako ste pomislili da je to istina, u zabludi ste! Najnovije formule znatno su poboljšane i sadrže mirisne komponente koje neutrališu neprijatne mirise.

PROBAJTE: Am Cosmetics Depil Aloe Vera (165 din.)

 

epilatori

Tekst: Nataša Ćovin Foto: Keystone/Oredia

Tagovi: